Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2007 | 2017-06-09 | 4230

Aprašymas: Servanteso kūryba, ypač jo romanas „Don Kichotas“, užima vieną svarbiausių vietų Renesanso grožinėje literatūroje. Gausus patyrimo ir nelengvas gyvenimas suteikė Servantesui daug medžiagos meninei kūrybai. Jo literatūrinė veikla labai įvairi. Bet labiausiai jis pagarsėjo savo romanu „Don Kichotas“ — riterinių romanų parodija. Ypač juokingi Don Kichoto nuotykiai. Jam visur vaidenasi užburtos pilys, riteriai, damos, o iš tikrųjų tai — smuklės, jų šeimininkai, patarnaujančios merginos. Don Kichotas stoja į kovą su vėjo malūnais, juos palaikydamas milžinais, užpuola laidotuvių procesiją, manydamas, kad čia gabenamas sužeistas ar negyvas riteris, šoka į avių bandą, įsitikinęs, kad tai riterių kariuomenė…

2000 | 2017-06-07 | 3979

Filmukas vaikams apie kiški linksmuolį, kuris visiems girdavosi jog yra visų galų meistras. Kartą ežiukas paprašė uždengti stogą čerpėmis, bet kiškis sukėlė tokį cirką, jog visi žvėreliai juokėsi. Tuo tarpu lapė laukė savo mylimojo ir jai sulūžo kėdė, na o be kėdės juk nebus kur sėdėti. Čia vėl zuikis atėjo į pagalbą. Linksmuolis ir vikruolis, auksarankis "Ir taip bus gerai !". Pažiūrėkite pamokančią ir linksmą istoriją.

2015 | 2017-06-09 | 4789

Aprašymas: Linksmieji burundukai Alvinas, Saimonas ir Teodoras niekad nenuobodžiauja. Kai, rodos, gyvenime viskas vyksta sklandžiai – jie viską apverčia aukštyn kojom. Šįkart jie leisis į nutrūktgalvišką kelionę po Ameriką.

2030 | 2018-07-24 | 5070

Aprašymas: Benas Tenas prieš ateivius (angl. Ben 10: Alien Force) – JAV animacinis serialas. Beno istorija tai tipiško berniuko istorija, kuris tampa labai netipiškas kai jis aptinka Omnitrix. Tai paslaptingas ateivių ginklas, turintis galią transformuoti šio prietaiso dėvėtoją į dešimt skirtingų ateivių rūšių. “Benas Tenas prieš ateivius” veiksmas vyksta po 5 metų nuo pirmųjų Beno Teno nuotykių.

2006 | 2017-06-09 | 3677

Aprašymas: Voveriukas atranda laiko mašiną ir keliasi per įvairius laikus dėl savo mylimos gilės.

2030 | 2018-07-24 | 3494

Aprašymas: Nenugalimasis žmogus voras (angl. Ultimate spider-man). Piteris Parkeris jau metai kaip Žmogus Voras. Jis išgelbėjo daug žmonių ir įveikė daug priešų, bet vis dar turi mokytis, kaip tapti tikru superherojumi. Nes net ir jo neaplenkia daugybė pavojų ir nesėkmių. Norėdamas tai išspręsti agentūros S.K.Y.D.A.S vadovas Nikas pasiūlo Piteriui prisijungti prie naujos komandos. Vienišiui žmogui-vorui toks pasiūlymas yra nemenkas iššūkis, jis mieliau veiktų vienas, tačiau tik šitaip jis galės tapti nenugalimuoju žmogumi-voru. Komandoje – keturi superherojai paaugliai – Nova, Baltoji tigrė, Geležinis kumštis ir Galingasis žmogus. Ar mokės Žmogus-voras bendradarbiauti su kitais superherojais ir kokie nauji iššūkiai bei išbandymai jų laukia?

2004 | 2017-06-09 | 3813

Aprašymas: Kartą pasakiškoje Gajos šalyje įvyksta didelė nelaimė – kažkas pavagia Dalamitą, energijos kristalą, be kurio gali žūti visa, kas gyva. Paslaptingas ir galingas sūkurys nuneša narsius ieškotojus į žmonių pasaulį…

2000 | 2017-06-07 | 3809

Pamokantis, smagus multiplikacinis filmukas ,,Lapė statybininkė“, pagal pasakėčių rašytojo Ivano Krylovo kūrinį. Tikrai linksmai nuteiks vaikučius ir jų tėvelius ši juokinga ir šmaikšti istorija, kuri nutiko vienam liūtui, norėjusiam apsaugoti savo vištas, kad jų niekas nebevogtų. Didžiausia bėda – nesaugi, sukrypusi, pilna plyšių vištidė. Reikia naujos vištidės! Jis nieko neįtardamas statybų darbams pasamdo – lapę. Ko galima pasimokyti iš šio nutikimo ir kuo baigsis lapės statybų darbai, pamatysite nuotaikingame filmuke ,,Lapė statybininkė“.

2014 | 2017-06-09 | 3830

Aprašymas: San Fransokyo (išgalvotas San Francisko ir Tokijaus mišinys) mieste gyvenantis keturiolikmetis Hiro – jaunas, tačiau itin gabus šiuolaikinių technologjų genijus. Vieną dieną į jo rankas pakliūva… tikrų tikriausias pripučiamas robotas Beimaksas. Juokingai mielas pripučiamas padaras yra vyresniojo Hiro brolio kūrinys. Beje, šis robotas – kitoks. Beimakso krūtinėje plaka mylinti ir užjaučianti širdis. Na ir kas kad ją vis reikia pakrauti elektros ernergija. Hiro ir Beimaksas tampa puikiais bičiuliais. Ir jie būtų gyvenę ilgai ir laimingai, niekuo nesirūpindami… Tačiau miestą užgriūva paslaptingo nusikaltėlio piktadarystės.

2011 | 2017-06-09 | 3673

Aprašymas: Bet kuriame pasaulio krašte gyvenančiam vaikui labiausiai maga sužinoti atsakymą į svarbiausią klausimą: kaip gi tas mielas, geras ir dosnus Kalėdų Senelis spėja per vienintelę naktį išnešioti visas kalėdines dovanas? Daugelį metų šią neįmanomą misiją sklandžiai vykdo didelė, skaitlinga, bet nelabai draugiška Kalėdų Senelių giminė. Pats kalėdiškiausias Kalėdų Senelis jaučiasi dideliu bosu, kasdien atsilieka nuo pažengusių verslo subtilybių ir vis dažniau mėgsta patinginiauti. Svarbiausius šeimos reikalus tvarko pašėlusiai išradingas vyriausiasis sūnus Styvas, kuris neišduoda paslapčių net artimiausiems, bet trokšta perimti iš kartos į kartą perduodamą tėčio raudonąjį kostiumą. Tai jis sumąstė nepriekaištingai veikiančią dovanų suvyniojimo ir pristatymo sistemą. Per vasarą Šiaurės ašigalio bazėje jis treniruoja 1,6 milijono elfų būrį, kad mažiukams nulėpausiams ilganosiams pavyktų kiekvieną namą Žemės planetoje spartietiškai aplankyti vos per 18,14 sekundžių. Neįtikėtina, bet slaptieji agentai elfai visur suspėja be jokių papildomų stebuklų.

1995 | 2017-05-31 | 4029

Dvasia šarvuose (angl. Ghost in the Shell) – 1995 m. japonų anime filmas, pastatytas pagal Masamunės Širo mangą tokiu pačiu pavadinimu. Veiksmas vyksta 2030 metų Japonijoje, NewPorto mieste. Pasaulis ateityje, pažvelgus iš išorės, gal labai ir nepasikeitęs, tačiau technologijų vystymasis sąlygoja kibernetizacijos ir virtualiosios erdvės plėtimasi – riba tarp fizinio ir virtualaus pasaulio nyksta. Iš vienos pusės, žmogus įgyja vis daugiau kibernetinių implantų ar tampa visišku kiborgu, netgi daro elektronines savo sąmonės kopijas, kita vertus, kuriamas dirbtinis intelektas bei sudėtingos programos pamažu pradeda suvokti save kaip individus. Ateityje pareigūnai, atliekantys svarbias pareigas, ir, šiaip, vis daugiau asmenų naudoja specifinius smegenų inplantus ar visiškai kibernetizuojasi, pasilikdami vienintelį biologinį audinį – smegenis. Bevielės technologijos sujungia tokias kibersmegenis su tinklu ir leidžia naudotis jo resursais bei palaikyti ryšį, kur bebūtum, ką beveiktum, realiame pasaulyje. Tačiau kartu su naujomis technologijomis iškyla ir nauji pavojai – atsiranda naujos ligos kaip kibersmegenų autizmas ar sklerozė bei kur kas padidėja hakerių keliamas pavojus. Tampa įmanoma užvaldyti ne tik priešininko kompiuterius, bet ir jo kompiuterinius implantus bei mechanines dalis, ko pasekoje, valdyti kūno judėjimą, į smegenis siunčiamą nervų informaciją, keisti atmintį.

Dvasia šarvuose / Ghost in the Shell / Kôkaku Kidôtai -  (1995)

2000 | 2017-06-09 | 3743

Animacinio filmo „Olivija“ Ogis gaus kvietimą, į žaviosios Olivijos iškylą, atėjęs katinėlis ras ir daugiau ne itin malonių svečiu, na ir, be abejonės, serijoje „Olivija“ pasirodys ir nekviestieji svečiai – tarakonai. Antroje serijos dalyje „Švyturio sargas“ vaikais išvys katinų ir išdykėlių tarakonų nuotykius švyturyje. Aišku tik viena – sumaištis jūroje tikrai kils. Trečiojoje dalyje išdykę tarakonai pasisavins šiukšlevežį. Ar pavyks Ogiui jį susigrąžinti?

2000 | 2017-06-07 | 3776

Meduolis – pasaka vaikams apie tris draugus antrokus, kurie turėjo meduolį, bet nežinojo ką su juo nuveikti. Kitas trečiokas pasiūlo meduolį kam nors padovanoti, bet abipuse nauda. Senoji animacija pasakoja apie savanaudiškumą ir bendro tikslo siekimą. Filmuką Meduolis galite pažiūrėti online lietuviškai ir patys pamatysite kaip draugai sprendė kam padovanoti meduolį.

2030 | 2018-07-24 | 3781

Aprašymas: Fairy Tail – tai magų gildija, kurios nariai vykdo įvairiausius užsakymus, naudodamiesi savo kovos sugebėjimais ir magija, kuri tapusi jiems kasdienybe. Vieną dieną, jie gavo prašymą: Sulaikyti banditų lyderį Gysą. Natsas su kitais, susidomėję dideliu atlygiu, nukeliauja įvykdyti prašymo. Tačiau dėl Liucijos padarytos klaidos jie nesugea sulaikyti Gyso. Užduočiai nepavykus, Liucija labai nusivylė savimi. Eidama namo ji sutinka paslaptingą merginą, vardu Iklera, ir jos draugą paukštį, vardu Momonas. Iklera prapradusi atmintį, tačiau vieną dalyką atsimena – kad turi kažkur nunešti Fenikso akmenį bei kad nemėgsta magijos. Liucija su kitais Fairy Tail nariais, norėdami įrodyti, kad magija nėra tik blogis, keliauja kartu su Iklera ir Momonu įminti Fenikso akmens paslapties..

2000 | 2017-06-07 | 3577

„Būk sveikas“ – tai istorija vaikams apie kiemsargį Kūtia ir gaidelį, kuris neklausydamas savo draugo patarimų, vis valgo krentančias snaiges, kol galiausiai suserga. Kūtia liepia gaideliui palūkėti ir saugotis lapės, kol šis nulėks iki vaistinės ir parneš gaideliui vaistų. Ši pasaka parodo, kaip svarbu yra klausyti vyresniųjų išminties ir patarimų, be to pamoko, jog tikras draugas visada linkės tik gero.

2015 | 2017-06-09 | 4254

Aprašymas: Viename mieste kartu su mama gyvena mergaitė. Gana griežtos mamos ruošiama suaugusiųjų gyvenimui, mergaitė neturi laiko draugams ar pramogoms. Jos aiškiai ir griežtai sustyguotą dienotvarkę sujaukia pagyvenęs ir šiek tiek ekscentriškas barzdotas kaimynas. Jis mergaitei ima pasakoti istoriją apie tai, kaip kažkada, sudužus lėktuvui, dykumoje sutiko mažą berniuką – princą. Deja, vieną dieną kaimynas patenka į ligoninę. Mergaitė, liūdėdama be savo naujojo draugo, ima svajoti apie tai, kaip senu lėktuvu pakyla į dangų ir suranda mažąjį princą. Netrukus jos svajonė išsipildo. Prasideda magiška kelionė, kurios metu mergaitė susitiks su Mažuoju Princu, patirs daugybę nuotykių ir širdimi pajus, kas iš tiesų svarbu šiame gyvenime.

Mažasis princas - Little Prince (2015)

1998 | 2017-06-09 | 3570

Donald Duck Beezy Bear išleistas 1955 m.

2010 | 2017-06-09 | 3828

Aprašymas: Lupinas Trečiasis mėgina pavogti nacionalinę Japonijos vertybę „Jigoku Nyorai Zo“, kuri paslepta pas Vokietijos nacius. Tačiau šio turto nori ir Morganas, vadovaujanti nindzių gaujai…