Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 4197

Senosios animacijos filmukas Senojo ąžuolo pasaka. Ar žinojote, kad visko matę medžiai gali sekti pasakas, apie tai ką ilgus amžius yra matę? Šis filmukas vaikams papasakos apie tai, ką matė ir girdėjo Šimtametis ąžuolas. O gi, kadaise, visai šalia jo, gyveno labai blogas berniukas vardu Makarka. Kai jis išbaidė visus paukštelius, bei subraižė ąžuolą, visi aplink buvę medžiai nusprendė išeiti iš jo kiemo. Kai suprato, kad be medžių gyventi nebegalės, Makarka ir jo šunelis, leidžiasi juos susigražinti.

2030 | 2018-07-24 | 5517

Aprašymas: Usagi Tsukino paprasta vidurinės mokyklos mokinė, kurios gyvenimas pasikeičia sutikus juodą, kalbančią katę su pusmėnuliu ant kaktos. Katė vardu Luna, pasako Usagi, jog ji yra išrinktoji Mėnulio Jūreivė. Dabar Usagi turi surasti kitas jūreives, Legendinį Sidabro Kristalą ir apginti Mėnulio Princesę. Per savo kelionę, ji turi nugalėti daugumą priešų, kaip kad Karalienė Berylė, kuri taip pat siekia Sidabro Kristalo.

2000 | 2017-06-07 | 3891

Filmukas apie berniuką kuris nemoka planuoti savo laiko ir dėl to blogai mokosi. Jis sutinka stebuklingą laikrodį, kuris nukelia jį laiku atgal į praeitį. Ko jis išmoksta ir kaip pakeičia ar išsaugo pasaulio istoriją pamatysite filmuke. Svarbiausia atminti, kad mokslo šaknys yra tikrai karčios, bet kuo jos kartesnės, tuo vaisiai saldesni.

1998 | 2017-06-09 | 3799

Donald Duck Bellboy Donald išleistas 1942 m.

2000 | 2017-06-07 | 3813

Ožerškė – linksma, pamokanti istorija apie ožkelę, kuri norėjo būti gudresnė už kitus. Tinginė ir gudruolė, prisigerina seneliui, kuris ją gina ir gaili. Ožkelė meluoja jam, kad ją skriaudžia ir taip jo akyse lieka nekalta dėl savo poelgių. Tačiau jos melagystėms ateina galas ir net senelis nuo jos nusisuka. Tuomet Ožerškė pasitaiso, supratusi, kad vienišai gyventi bus liūdna ir graudu, todėl susitaiko su seneliais.

1975 | 2017-06-09 | 4062

Aprašymas: (rus. Афоня). Gyveno sau viengungis linksmas lėbautojas Afanasijus ir vargo nematė. Dirbo santechniku, algą prašvilpdavo nė nemirktelėjęs, nevengė „chaltūros“, mylėjo moteris ir stikliuką. Tarybiniais laikais itin populiari profesija garantavo Afanasijui gyvenimą be rūpesčių ir visuotinę pagarbą. Nors kartais už smulkias nuodėmes – nuolatines pravaikštas ir deficitinės santechnikos prekių perpardavinėjimą – jį apsvarstydavo rimtai nusiteikusi komisija, tai nė kiek nesugadindavo Afoniai nuotaikos. Šis vyrukas niekada dėl nieko nekvaršindavo sau galvos. Visada būdavo gerai nusiteikęs ir jautėsi visiems reikalingas. Tačiau vieną dieną viskam atėjo galas – Afonia pamilo jauną žavią merginą. O meilė, žinia, keičia viską.

1998 | 2017-06-09 | 3966

Donald Duck Pollar Trappers išleistas 1938 m.

1984 | 2017-06-10 | 6109

Aprašymas: Tai Astridos Lindgren romano “Ronja plėšiko duktė” ekranizacija. Filme pasakojama apie mergaitę, augančią girioje esančioje pilyje, plėšikų apsuptyje. Ronja yra vienintelis plėšikų lyderio Matiso vaikas, tad tėtis tikisi, kad dukra užaugusi taip pat vadovaus jo suburtai gaujai. Bet vieną dieną kitoje kalno pusėje įsikuria nauja galvažudžių grupuotė ir prasideda tarpusavio kova. Ronja auga tik suaugusiųjų apsuptyje, tad kai vieną dieną sutinka Birką – priešų gaujos vado sūnų – Ronja tiesiog negali nesusipažinti su savo bendraamžiu. Jie tampa draugais. Kur nuves ši slapta draugystė? Ir kaip ji paveiks dviejų kariaujančių gaujų bei jų vadų tarpusavio santykius?

Ronja – plėšiko duktė / Ronja Rövardotter -  (1984)

2014 | 2017-06-09 | 3742

Aprašymas: Makoto Nakadzono beveik tipinis mokinys. Tik va, Makoto nuo pat vaikystės geba matyti „tamsiuosius sutvėrimus“, kurie lydi tuoj mirsiančius žmones. Kartą jis išdrįsta pakalbėti su vienu iš tų „būtybių“, Akira Seno. Nepastebėjęs užuominos apie jo vaikystės draugei Hazuki gręsiantį pavojų, Makoto ryžtasi mesti likimui iššūkį.

2000 | 2017-06-07 | 3841

Senosios animacijos filmukas Geltonas gandras. Tai sena pasaka apie klajojantį muzikantą Mi, kuri gimė kai Kiniją valdė žiaurūs ir godūs Mandarinai. Muzikantas gerbė tik gerus žmonės, todėl ponas Mandarinas įsakė jam nukirsti galvą. Tačiau muzikantas nepabūgo, subūrė gerus žmones, kartu dainavo ir dovanojo žmonėms džiaugsmą. Vėliau nupiešė gandrą, kuris niekada ponams nešoko, o linksmino paprastus žmones.

2000 | 2017-06-07 | 4011

Į miškelį upės pakrantėje užklysta pora niekadėjų lapių ir viską aplink suniokoja. Drąsusis kiškis stoja į kovą su niekdariais. Nuotykiai miške prasideda. Šis filmukas vaikams iš senosios animacijos moko mus nepraleisti pro akis netinkamo elgesio. Negalima leisti teršti ir žaloti savos aplinkos. Na o kaip kiškis kovojo su niekadėjais sužinosite pažiūrėję online ir lietuviškai filmuką – Nuotykiai miške.

2002 | 2017-06-09 | 3702

Aprašymas: Tokijaus įlankoje padaugėjo leiborų incidentų. Tyrimo ėmėsi du policijos detektyvai – Kusumis ir Hata. Bylos įkarštyje jie išsiaiskino, kad vyriausybė nuo jų slepė WXIII, žinomu kaip ‘Prarastasis 13-asis projektas’. Netikėtai detektyvas Hata susiduria su asmeninėmis problemos. Tuo pačiu iniciatyvą bando perimti Specialus Leiborų policijos padalinys…

2002 | 2017-06-09 | 4273

Aprašymas: Deja, Kevino tėvai išsiskyrė. Nors mažylis gyvena su mama, Kalėdas jis nusprendžia praleisti drauge su tėčiu prabangiame jo draugės name. Ir atsitik tu man taip, kad turtuolės namus nusprendžia apšvarinti vagišiai…

2014 | 2017-06-09 | 3733

Aprašymas: Iš tolimosios Peru į Angliją atvyksta meškiukas Padingtonas. Šis mielas pūkuotas meškiukas nėra toks, kokiais mes įpratę matyti meškinus. Padingtonas yra puikiai išauklėtas, mandagus, nuoširdus, ir net moka šnekėti. Nenuostabu, jog vos tik atvykęs į Angliją jis susiranda ir puikią šeimą, kuri trumpam jį priglaudžia pas save. Meškinas nėra pripratęs gyventi žmonių šeimoje, tad jau pirmą vakarą prikrečia aibę šunybių, kurios iš šalies žiūrint tik džiugina. Diena po dienos ir šeimos gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis, nes Padingtonas su kiekviena diena tampa jų geriausiu draugu. Taip viskas ir klotųsi puikia vaga, bet kad ir koks mielas meškinas būtų, bėdos užklumpa ir jį. Padingtonui pradeda grėsti pavojus, o jam padėti gali tik jį priglaudusi naujoji šeima.

2030 | 2018-07-24 | 3775

Aprašymas: Ančiukas Donaldas ir draugai (angl. Donald Duck Presents) – JAV animacinis serialas. Antinas Donaldas jau kelis dešimtmečius sugeba nustebinti žiūrovus – pralinksminti ir priversti prapliupti juokais. Jo komiški nuotykiai ir netikėčiausios istorijos vis dar nepalieka abejingų nei vaikų, nei jų tėvelių! Plunksnuotam herojui nuolat trūksta pinigų, tad jis ieško vis naujų būdų kaip jį įgyti. Tiesa, gana dažnai, išsisukęs nuo vilko jis pataiko ant meškos!

2022 | 2017-06-09 | 3688

Maša ir lokys seriale matysite kaip smagu lokiui žaisti šaškėmis. Tačiau šioje serijoje Maša ir košė, mergaitė turi kur kas įdomesnių sumanymų kaip jie gali pažaisti. Bet juk alkanai žasti visai neįdomu, tad reikia išsivirti košės. Ir atsitik šitaip, kad koše Maša ne tik pasisotins pati, tačiau pamaitins miško gyventojus, ir jos dar liks. Kaip iš vieno puodo visi pavalgys, vaikai sužinos filmuke Maša ir košė.

2015 | 2017-06-09 | 3819

Aprašymas: Nuolat keliaujantys, pūkuoti ir spalvingi sausumos žvėreliai kailianosiai (beveik kaip pimpačkiukai, tik tauresnės prigimties), lyginant su kitais gyvūnais, atrodo keistai. Jie negali pasigirti nei ypatingais sugebėjimais, nei naudingumu. Nebent tuo, kad yra nepaprastai mieli, geraširdžiai ir draugiški kailiniuočiai. Kailianosiai Deivas ir jo sūnelis Finis nuo artėjančio potvynio ruošiasi išsigelbėti Arkoje. Tačiau ne visiems gyvūnams joje užtenka vietos. Dėl savo išskirtinumo (o gal todėl, kad išgąsdinti paleidžia spalvotą, tirštą ir toli gražu nekvepiantį dūmų debesėlį) kailianosiai į pakviestųjų sąrašą nepatenka. Siekdami išgelbėti savo įvairiaspalvius kailiukus Deivas ir Finis apsimeta grimpais, karingais ir aršiais, į lapes panašiais, keturkojais. Nors jiems ir pavyksta patekti į Arką, tarp tikrųjų grimpų ir kailianosių dėl vietos laive iškart kyla aštri nesantaika. Maža to, šios kovos įkarštyje Finis ir jaunoji grimpė Lėja atsitiktinai iškrenta iš Arkos. Dabar jų tėvai susirūpinę tik tuo, kaip rasti savo vaikus. Tuo metu Finis ir Lėja leidžiasi į nuotykių ir pavojų kupiną kelionę, kurioje sutinka daugiau į laivą nepatekusių gyvūnų: apmaurojusį pelkinį banginį ir jo bičiulį, pūkuotą, ryškiaspalvį aštunkojį. Šį marga komanda patraukia ieškoti išsigelbėjimo nuo vis labiau kylančio vandens. Keliaudami keistieji gyvūnai patiria galybę nuotykių, tampa neišskiriamais draugais ir atranda tikrąją savo prigimtį, kuriai nebaisus joks tvanas.

2030 | 2018-07-24 | 2951

Aprašymas: Baikščiajai Yuri nuolat nesiseka. Šeštos klasės mokslų metų pradžia jai suteikė tik dar papildomo galvos skausmo – ji buvo išrinkta gaudyti ateivius, kurie kaskart bando užplūsti mokyklą. Blogiausia tai, kad tenka nešioti ateivį-šalmą, su kuriuo sudaromi simbiotiniai ryšiai. Visa laimei jai padeda kitos dvi komandos narės: energingoji Kasumi ir rimtoji Kumi. Per visus mokslo metus jos patiria įvairiausius išbandymus bei tampa neišskiriamomis draugėmis.

1973 | 2017-06-09 | 3946

Leopoldas sapne ir tikrovėje - tai filmukas apie peliukus, kurie persekioja katiną Leopoldą ne tik realybėje, bet ir sapne. Pasakojimas nukels vaikus į nerūpestingą vasarą prie jūros, kur katinas ilsėjosi. Deja, nelemta jam ramiai pailsėti, nes du neklaužados mažyliai ne tik rykliu ar jaučiu pasivers, bet net pavirs nuožmiais piratais... Štai kokia paini istorija nutiks filme Leopoldas sapne ir tikrovėje.