Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2004 | 2017-06-09 | 3623

Aprašymas: Devynmetė Merė jaučiasi vieniša. Jos tėvai nuolat užsiėmę savais reikalais ir neturi laiko, o išdykęs brolis Maksas įkyriai erzina. Mergaitė beprotiškai ilgisi draugijos ir nuotykių. Kalėdų išvakarėse ant slenksčio pasirodo mylimas Merės dėdė Albertas. Jis dukterėčiai atveža dovaną – medinį lėlę, spragtuką. Stebuklingą Kalėdų naktį įsisiūbavusi Merės vaizduotė įpučia gyvybę medinei lėlei. Atgijęs Spragtukas papasakoja Merei savo nepaprastą istoriją ir koks likimas jį ištiko. Merė drauge su juo leidžiasi į nuotykius po nepaprastą fantazijos pasaulį, kur lėlės tampa žmonėmis, o daiktai yra dešimt kartų didesni. Tačiau šiame paslaptingame, fantastiniame pasaulyje jų tyko pavojus. Mergaitė netrukus supranta, jog piktasis Žiurkių karalius ir jo sukta motina sugalvojo pavergti žmoniją. Kai Žiurkių karalius sučiumpa ir užkeri Spragtuką, atsakomybė už visos žmonijos likimą gula ant Merės ir Makso pečių. Sesuo ir brolis, pasitelkę atgijusių žaislų komandą, išsiruošia gelbėti Spragtuko ir viso pasaulio iš piktojo Žiurkių karaliaus nagų…

2006 | 2017-06-09 | 4897

Aprašymas: Seniai seniai pas Kijevo Kunigaikštį tarnavo karžygys Dobrynia Nikitičius. Dobrynia ne kartą buvo išgelbėjęs savo valdovą ir gimtąjį kraštą, tad Kijevo Kunigaikštis juo pasitikėjo ir tik jam patikėdavo svarbiausias užduotis. Vieną gražią dieną lyg žaibas iš giedro dangaus trenkė žinia – pagrobta Zabava, Kijevo Kunigaikščio giminaitė. Ją savo irštvoje paslėpė nuožmus trigalvis slibinas Gorynyčius. Jo urvą lanku lenkdavo visi, kas gyvas. Vargas valdovui, vargas Zabavuškai!

2016 | 2017-06-09 | 4251

Aprašymas: Koalos Basterio valdomam muzikiniam klubui – sunkios dienos. Klientų vis mažiau, nes miesto žvėrys susirado kitų pramogų. Tikėdamasi vėl sugrąžinti klubui buvusią šlovę, koala sugalvoja surengti atvirą dainavimo konkursą, o jo nugalėtoją apdovanoti didžiuliu piniginiu prizu. Basterio idėja pasiteisina: už klubo durų ima būriuotis žvėrys, trokštantys išmėginti jėgas konkurse. Po pirminių perklausų, sutraukusių minias dalyvių, komisija balsavimu išrenka penkis finalininkus: smulkiu sukčiavimu besiverčiantį pelėną, nuo žiaurios scenos baimės kenčiančią dramblę, 25 paršelių mamą, jauną gorilą iš nusikaltėlių giminės ir pankuojančią dygliakiaulę. Kiekvienas iš jų tikisi pergalės, kuri pakeistų jų gyvenimą. Pagaliau ateina didžiojo finalo vakaras. O visi netikėtumai tik prasideda…

2001 | 2017-06-09 | 3671

Aprašymas: Zoologijos sodos darbuotojas Frankas Pepperidžas suvalgo kiaušinį, apspjaudytą beždžionės seilėmis. Į jo imuninę sistemą patenka labai labai blogas virusas. Už pelę mažesnis, bet už Ebolą baisesnis. Jis trokšta kuo greičiau sunaikinti Franko miestą (esantį negaluojančio žmogelio viduje), todėl prasidėjusiais neramumais susidomi teisėsaugos atstovai – ambicingas policininkas kraujo ląstelė Osmosis Džounsas ir jo pagalbininkas tacenzuraė nuo peršalimo Dixorialis. Kol kažkur viduje vyksta tikras karas, realiame pasaulyje kruopštusis, bet kiek išsiblaškęs gydytojas stengiasi išsiaiškinti tikras keistos ligos priežastis.

2010 | 2017-06-09 | 3990

Aprašymas: Tai trečia ir paskutinė filmuko dalis apie Artūro ir jo draugų nuotykius. Kokius velniškus planus Maltazardas ruošiasi įgyvendinti, norint užkariauti naują pasaulį, į kurį jis persikėlė nesažiningai. Kaip Artūras, kuris yra pasilikęs minimukų pasaulyje, išgalės nugalėti žiaurųjį Maltazardą? Artūras norėdamas išsaugoti gražios princesės Selenos meilę, pasiryžęs kovoti su Maltazardu kaip minimukų pasaulyje, taip ir realiame pasaulyje. Ar gėris nugalės blogį?

2030 | 2018-07-24 | 3321

Aprašymas: Drakonų kova (angl. Dragon Ball) – Japonijos animacinis serialas. Pasakojama apie mažą berniuką vardu Son Gokas, kurį mažą rado senas kovų meistras ir pradėjo jį mokyti kovos menų. Vieną dieną Gokas sutinka mergaitę vardu Bulma ir jie kartu nusprendžia ieškoti 7 Drakono rutulių, mitiškų rutulių, kuriuos surinkus iškviečiamas Dievas Drakonas, kuris išpildo bet kokį norą. Gokas sutinka daug stipruolių, su kuriais susikauną dėl Drakono rutulių ir beabejo susiranda daug naujų draugų. Kartu su Krilinu Gokas toliau uoliai ir sunkiai mokosi kovos menų pas Džiną Vėžlį, kad dalyvautų pasauliniame kovos menų turnyre. Iki turnyrų laikotarpiais Gokas susikauna su blogiukais tokiais kaip Valdovas Pilafas, Raudonojo Kaspino Armija, demonų valdovas Pikolas ir jo parankiniai, kurie taip pat ieško Drakono rutulių.

1974 | 2017-05-31 | 4721

Эта эскадрилья стала «поющей» — так капитан Титаренко подбирал себе новичков. Его «старикам» было не больше двадцати, но «желторотиков», пополнение из летных училищ ускоренного выпуска, в бой все равно, по возможности, не пускали. 

---

Stunning WWII flying sequences as the Soviet Air Force battles the Luftwaffe. Veteran Russian pilots teach their new recruits about life, death & love. When the older men fly into battle, will the young pilots be ready to fight - and how many will return?

Į mūšį eina vien "senukai" / В бой идут одни «старики» -  (1974)

1993 | 2017-06-09 | 3886

Aprašymas: Filme labai vaizdingai parodomas smurtas, socialinis spaudimas ir narkotikų problemos, kurios tyko Los Andželo Vatso rajone gyvenančio jaunimo. Tai nepagrąžinta istorija apie gyvenimą šiame rajone ir apie vieną paauglį, kuris yra per daug įsitraukęs į šį žiaurų pasaulį, kad galėtų iš jo ištrūkti. Labai autentiškai parodoma ten tvyranti nuolatinė įtampa ir pasibaisėtinas žiaurumas.

1977 | 2017-06-09 | 3877

4-oje lietuviškai įgarsinto filmuko „Krokodilas Gena“ serijoje „Traukinys“ aibininkė Skrybėliuotė pavagia Geno ir Kūlverstuko traukinio bilietus, tad šie išvejami iš traukinio ir jiems belieka keliauti pėsčiomis namo. Eidami per mišką draugai sutinka brakonierius ir net pakliūna į jų paspęstus spąstus, tai pamačiusi Skrybėliuotė tuoj pat nusprendžia brakonierius pamokyti. Epizode „Traukinys“ linksmieji herojai primena, kaip svarbu saugoti ir tausoti gamtą ir dar kartelį parodo, kad už gerus darbus visuomet atlyginama, o niekadėjai sulaukia savo bausmės.

2011 | 2017-06-09 | 4618

Aprašymas: Specialus Kalėdinis animacinis filmas „Smurfai: Kalėdų giesmė“. Visi smurfai pasiruošė Kalėdoms, išskyrus Niurgzlį, kuris nenori švęsti. Kalėdų praeities, dabarties ir ateities dvasios bando jį pamokyti.

2030 | 2018-07-24 | 3631

Aprašymas: Bailus voveriukas (angl. Scaredy Squirrel) – Kanados animacinis serialas. Pagrindinis serialo herojus – devynmetis voveriukas, kurio galvoje knibždėte knibžda beprotiškiausios mintys. Jo namelis medyje įkurtas milžiniškų miesto dangoraižių fone. Herojus žaibišku greičiu sugeba susikurti naują šukuoseną, per keletą akimirkų įsikūnyti į profesionalų badmintono žaidėją, o jau kitą minutę skrieja dviračiu didmiesčio gatvėmis. Tiesa, voverė turi vieną minusą – bijo visų, kuriuos sutinka savo kelyje. Komiškų situacijų čia tikrai netrūks!

1947 | 2018-07-24 | 3941

„Arkliukas kupriukas“ – ilgas filmukas vaikams ir jų tėveliams. Pradedamas jis žvaigždžių skaičiavimu ir arkliu auksiniais karčiais... Berniukas, kuris mokėjo ant jo išsilaikyti, yra apdovanojamas. Šioje pasakoje išvysite ne tik tai, bet ir carą ir dar daug įdomybių... „Arkliukas kupriukas“ – puiki vakaro (nors nebūtinai vakaro) pramoga visai šeimai.

1994 | 2017-06-09 | 3928

Aprašymas: Linksmučiui, mažiausiam Kornvalio grafystės triušiukui, pabodo nuolatinės vyresnių brolių pašaipos. Kartu su išdykusiu draugužiu burunduku Čikiu Linksmutis sugalvoja, kaip jiems atkeršyti. Kai jo pokštai pavyksta, Linksmutis nusprendžia, kad jis pelnys pagarbą tik tapdamas kiečiausiu, pikčiausiu ir bjauriausiu triušiu mieste. Jis net pasivadina Peštuku. Bet dar vienam bjauriam Peštuko pokštui pakrypus ne taip, kaip jis tikėjosi, jo paties šeima pakliūva į pavojų ir Peštukas supranta, kad buvo neteisus.

2000 | 2017-06-07 | 3655

Filmukas Be šito negalima pasakoja vaikams apie mažą miško žvėrelį, kuris nebuvo niekam reikalingas ir tuo džiaugėsi. Jam labai patiko sakyti, jog jis yra niekeno, laisvas ir nepriklausomas. Deja, žvėrelis buvo širdžių daužytojas ir skaudino aplinkinius, tačiau, laiku tai suprato. Šis filmukas moko vaikus, kokie tėvai yra svarbūs jų gyvenime.

2012 | 2017-06-09 | 3925

Aprašymas: Netikėtai praradęs savo geriausią draugą, šunį Sparkį, jaunasis Viktoras net neketina susitaikyti su netektimi ir, į pagalbą pasitelkdamas mokslo jėgą, eksperimento būdu prikelia šunį iš mirusiųjų! Iš pirmo žvilgsnio džiaugsmingas įvykis netikėtai pakrypsta visai kita linkme. Sparkis slapčia pabėga iš berniuko slaptavietės, ir Viktoro šeima, draugai ir miestelio gyventojai pamato, jog buvęs namų augintinis tėra antram gyvenimui prikeltas monstras, o šis įvykis gali prišaukti ne vieną nelaimę…

2006 | 2017-06-09 | 4171

Aprašymas: Pats linksmiausias ir šauniausias triušiukas kasdien patiria daugybę nuotykių. Nors jis turi daug puikių draugų, jį kasdien persekioja visada alkanas lapinas, vilkas, puola krokodilas. Geri norai ir pagalba visiems, kuriuos ištinka bėda, – triušelio kasdieninis rūpestis.

2030 | 2018-07-24 | 3752

Aprašymas: Maksas Stilas (angl. Max Steel) – JAV animacinis serialas. 16-metis Maksas Stilas atsikrausto į mažą miestelį, susiranda draugų, tačiau netrukus supranta, kad turi neįprastų galių: jis gali generuoti labai didelę energiją. Jo dėdė papasakoja jam apie tai, kuo dirbo jo tėvas, kuris jau seniai įtarė, kad Maksas turės šias galias, ir todėl nusprendė jį apsaugoti. Dabar Maksas stoja į kovą su korporacija, kuri siekia įsigalėti visame pasaulyje.