Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2006 | 2017-06-09 | 4744

Aprašymas: Kai pievose brėkšta vaiskus rytas ir gimsta nauja gyvybė, prasideda nesenstanti Bembio istorija. Miško glūdumoje stirniukas Bembis žengia pirmuosius netvirtus žingsnius ir su draugais triušeliu Trepsiu ir šešku Gėle trokšta pažinti naująjį pasaulį. Ieškodami nuotykių jie slidinėja ant „kieto“ vandens, dūksta, laksto po mišką ir susipažįsta su visais jo gyventojais. Lydimas išmintingos draugės Pelėdos, jaunasis princas daug sužino apie meilę, netektį ir apie gyvenimą…

2030 | 2018-07-24 | 3757

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 3691

„Glaša ir ragana“ – tai filmukas vaikams apie mergaitę, kuri prižiūri savo mažąją sesutę ir kurią pagrobia į namus įsiveržusi pikta ragana. Norėdamas susigrąžinti savo sesutę, Glaša leidžiasi į mišką paskui raganą, pakeliui išgelbėdama skęstantį senelį, kuris šiai pažada padėti. Šis pasakojimas mums nori parodyti, kad nevalia pasitikėti svetimais žmonėmis, ir kad kartais neapdairus poelgis gali blogai pasibaigti.

2017 | 2017-06-09 | 3940

Aprašymas: Kai nekalti ir pilietiški Gotamo, Metropolio ir kitų miestų gyventojai ima daryti protu nesuvokiamus nusikaltimus, Betmenas suvokia, kad čia įsivėlusi antgamtinė jėga ir privalo į pagalbą sukviesti visas specialiąsias pajėgas – Džoną Konstantiną, burtininkę Zataną, Džeisoną Bludą, Deadmaną ir kol dar ne per vėlu, užkirsti kelią galimai pasaulio pražūčiai.

2030 | 2018-07-24 | 3765

Aprašymas: „Tomas ir Džeris“ – bene populiariausias pasaulyje animacinis serialas, pradėtas kurti 1940 metais. Per daugiau nei 70 metų katinas Tomas taip ir nepagavo peliuko Džerio. Mažųjų Tomo ir Džerio (angl. Tom and Jerry kids) gaudynės ir peštynės yra nesibaigianti atrakcija su netikėtais siužeto posūkiais bei juokingomis situacijomis.

1988 | 2017-06-09 | 4733

Aprašymas: Animacinė R. Stivenseno romano ekranizacija. Neįtikėtini nuotykiai, siužeto vingiai bei daug pavojų beieškant legendinio kapitono Flinto lobio…

2000 | 2017-06-07 | 3839

Filmukas vaikams Meškėniukas. Šiandien meškėniuko gimimo diena. Todėl jis jau didelis ir mama jam liepė vakarienei prirauti saldžių viksvų. Jis sutiko beždžionę, kuri paklausė ar drasuolis nebijo to kuris sėdi kūdroje. Meškėniukas atėjo prie kūdros ir pamatęs ten meškėną kaip mat parmovė namo. O mama jam patarė tiesiog nusišypsoti kai vėl ateis prie kūdros. Taip meškėniukas susidraugavo su tuo kuris gyveno kūdroje, o visi vaikai sužinojo, kad šypsena gali viską ir yra draugystės pradžia :)

1956 | 2017-05-31 | 4168

Pasaka “Dvylika mėnesių” vaizduoja šykščią pamotę, kuri šaltą ir snieguotą žiemą, vykdydama kaprizingos princesės norą, išvaro savo podukrą į mišką žibučių rinkti. Vargšei mergaitei nieko kito neliko, kaip vykdyti pamotės užgaidą…

Dvylika mėnesių / Двенадцать месяцев -  (1956)

2030 | 2018-07-24 | 3700

Aprašymas: Nerealieji draugai (angl. Fosters home for imaginary friends) – animacinis serialas. Aštuonių metų Mackas susidraugauja su nerealiuoju draugu. Mama apie tai nieko nežino. Taip jis ima bendrauti su “nerealiuojiu draugu” Bloo. Nuo to laiko jis dažniausiai lankosi “nerealiųjų draugų” namuose ir beveik visą savo laiką praleidžia su savo draugu. Tada ir prasideda nuotykiai su jo draugu Bloo.

2015 | 2017-06-09 | 4073

Aprašymas: Seniai seniai Žemėje gyveno geltoni vienaląsčiai organizmai, pakalikai, dar žinomi kaip pimpačkiukai, tarnavę įvairiausiems niekingiems valdovams nuo gigantiškojo aštriadančio T- Rex iki mažiau gigantiško Napoleono. Tačiau vieną dieną, netikėtai jiems patiems, pakalikai suprato likę be šeimininko. Geltonųjų kolonijai atėjo gilios depresijos laikai… Tuomet vienas jų, ryžtingasis Kevinas, sugalvoja planą ir, drauge su maištaujančiu paaugliu Stiuartu bei viso pasaulio mielumo įsikūnijimu mažuoju Bobu, leidžiasi į platųjį pasaulį laimės (ir naujo, labai blogo, šeimininko giminei) ieškoti! Trijulės nuotykių horizonte – ne tik jaudinančios pažintys (tarkim su potencialia klano šeimininke, pirmąja pasaulio moterimi super-niekše Scarlet Overkill), bet ir kelionė nuo Antarktidos ligi 1960-ųjų rokenrolo ritmu alsuojančio Niujorko! Deja, jai lemta baigtis ūkanotam Londone, kur mažieji bičiuliai atsiduria akistatoje su pačiu didžiausiu gyvenime iššūkiu – išgelbėti Pakalikų rasę nuo sunaikinimo.

1965 | 2017-06-07 | 3918

Senosios animacijos filmukas vaikams Bonifacijaus atostogos. Filmukas pasakoja apie liūtą Bonifacijų. Jis buvo labai paklusnus, jam niekada nereikėjo kanors sakyti du kartus. Visi labai mylėjo Bonifacijų. Net cirko direktorius vadindavo jį talentu. Tačiau liūtas nei karto nebuvo išėjęs atostogų ir labai norėjo nuvažiuoti pas senelę. Filmukas pasakoja apie linksmas Bonifacijaus atostogas.

2030 | 2018-07-24 | 4912

Aprašymas: Legenda apie Korą (angl. The Legend of Korra) – JAV animacinis serialas. Tai istorija apie maištingą ir bebaimę paauglę, vardu Kora. Ši jaunoji kovotoja jau yra sukaupusi tris iš keturių svarbiausių elementų: žemę, vandenį ir ugnį. Betrūksta tik oro valdymo. Jo ieškodama Kora atklysta į šiuolaikinį avatarų pasaulį. Šiame kunkuliojančiame mieste gyvena įvairiausi padarai, miestą kamuoja nusikaltimai, o artėjanti revoliucija grasina jį ir visiškai sunaikinti… Ar Korai pavyks visus išgelbėti?

2030 | 2018-07-24 | 3632

Aprašymas: Narutas: Viesulo kronikos (angl. Naruto: Shippuden) – Japonijos animacinis serialas. Po pustrečius metus trukusių treniruočių Narutas pagaliau sugrįžta į Konoha. Savaime aišku, kad treniruotės nenuėjo veltui. Naruto stipresnis nei bet kada. Vienintelis jo tikslas – ištesėti pažadą, duotą Sakura po Sasuke pabėgimo. Kartu jie jau paaugliai, mėginantys susigrąžinti Sasuke. Aktyviau ima reikštis organizacija, vadinama Akatsuki. Penkių didžiųjų tautų lyderiai stoja į kovą, vyksta Ketvirtasis nindžių pasaulio karas.

1957 | 2017-06-08 | 5123

Filmukas vaikams Vilkas ir 7 ožiukai. Tai vienas gražiausių senosios animacijos filmukų, kuris pasakoja kaip piktas alkanas vilkas gaudydavo įvairius žvėrelius miške. Ir kartą jis sugalvojo apsimesti septynių ožiukų mama. Ožiukai namelyje linksmai žaidė ir mokėsi, o mama kai grįždavo namo jiems dainuodavo prie durų ir vaikučiai atidarydavo duris. Vilkas išgirdęs nusprendę pamėgdžioti mamos ožkos balsą ir taip kesinosi ožiukus suėsti.

2000 | 2017-06-07 | 3575

Filmukas Pilkakaklė. Rudenį, prasidėjus šalčiams, šaltukas išgasdino paukščius. Seni ir patyrę tikrino jaunesniųjų pasirengimą kelionei į šiltus kraštus. Viena antis turėjo dukrelę, kuri sunkiai skraidė, nes jos sparnelis buvo pažeistas. Todėl motina nutarė neskristi su visais paukščiais ir pasiliko žiemoti. Atėjus speigui ir užšalus ežerui Pilkakaklė ir visa šeima patiria daug išbandymų. Bet laimei ateina pavasaris ir viskas baigiasi gerai.