Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 3646

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-09 | 3619

Visą smurfų miestelį užpuola ilga ir varginanti sausra, smurfai neberanda uogų, nebegali išsispausti sulčių. Tėtė smurfas ieško išeities ir sukuria didijančią mikstūrą. Gudruolis pamato tėtės išradimą ir nutaria paimti mikstūros laukinių uogų padidinimui. Tačiau ne viskas sekasi taip, kaip numatytą. Smurfas Stipruolis pavirsta į milžiną, jį apšlaksto didinamaisiais milteliais smurfas, norėjas padidinti uogas. Tačiau milžinas Stipruolis pridaro daugiau bėdų, nei pagelbėja: sumindo daržą, sugriauną namą. Filmuke „Smurfai“ vaikai pamatys nuostabius smurfų nuotykius jų nuostabiame mėlyname pasaulyje.

2006 | 2017-06-09 | 3711

Aprašymas: Grizlis Bugas mėgaujasi idilišku ir ramiu gyvenimu mažame kalnų miestelyje, kurio gyventojai jį myli ir gerbia. Vieną dieną geraširdis meškinas pastebi medžiotojo automobilyje įkalintą elnią Eliotą ir nusprendžia išlaisvinti nelaimėn patekusį nepažįstamąjį. Bugas tikisi daugiau jo niekuomet nepamatyti, tačiau Eliotas turi sumąstęs visiškai kitokį planą. Įkyruolis elnias nori atsidėkoti savo išgelbėtojui. Gražiais žodžiais apsvaigintas grizlis ryžtasi trumpai ekskursijai į mišką net neįtardamas, kad jau po kelių akimirkų dėl šio sprendimo teks gailėtis. Jų gyvybėms iškyla milžiniškas pavojus, nes po trejų dienų miške prasideda medžioklės sezonas.

2008 | 2017-06-09 | 3861

Aprašymas: Filmas susideda iš skirtingų Briuso Veino gyvenimo epizodų, daug ką pasakančių apie tai, kaip jis tapo tamsos riteriu.

2000 | 2017-06-07 | 3784

Šis animacinis filmukas Batukai pasakoja apie išdykusius batukus kurie paslapčia ištipeno iš namų nes buvo labai smalsūs. Mažieji žiūrovai sužinos ką gi veikia batukai naktį.Kur jie išėjo? Kokių draugų jie sutiko? Ar grįš batukai namo ? Filmukas Batukai pamokys kad reikia pasidėti savo batukus į vietą nes jie gali iškeliauti kur tik užsinorėję. Tai nuotaikingas ir smagus filmukas vaikams.

1980 | 2017-06-09 | 3881

Aprašymas: Mūsų mylimas veikėjas, Batuotas Katinas Pjeras pakliūna į laukinius vakarus. Šiuose laukiniuose kraštuose romantika atsiskleidžia su nesuskaičiuojamais pavojais, o drąsa ir veikėjų gerumas užgožia piktų nusikaltėlių piktadarystes. Netikėtai Pjeras ir jo naujas draugas Džimis atsiduria mažame miestelyje, kur valdžia užgrobė pinigų padirbinėtojai. Negi Pjeras galėtų ramiai žiūrėti, kaip piktadarys akivaizdžiai atlieka savo juodus darbelius! Mūsų veikėjas kartu su pelių indėnų gentimi susidoros su piktadariaus.

2012 | 2017-06-09 | 3747

Aprašymas: Keletą savaičių iki didelės aviacijos šventės jaunasis naikintuvas SU-27 vardu Karžygys, įstoja į lėktuvų-korifėjų mokyklą, kur ruošiasi varžyboms. Bet, sutikęs ir iki ausų įsimylėjęs nuostabiąją Perkūniją, Karžygys apleidžia pamokas, nė neįtardamas, kad ji – piktojo naikintuvo vardu Griaustinis pagalbininkė, kuris siekia susidoroti su Karžygiu… Ar pavyks Karžygiui užkariauti Perkūnijos širdį? Ar suspės sujaukti klastingus Griaustinio planus? Ir svarbiausia – kas taps aviacijos šventės nugalėtoju?

2006 | 2017-06-09 | 3855

Aprašymas: Shari – čigonė, kuri svajoja apie sėkmingą balerinos karjerą. Ji įsimyli Keviną, kuris skatina jos laikytis savo svajonių, bet vėliau palieka ją su sudaužyta širdimi. Jai sekasi vis blogiau ir blogiau, kol ji įgyja stebuklingų baleto batelių porą…

2022 | 2017-06-09 | 3751

Epizode „Fotografija 9x12” Maša randa seną lokio fotoaparatą ir nusprendžia su juo pasilinksminti. Mažoji išdykėlė laksto po mišką ir daryo juokingas jo gyventojų nuotraukas. Tik, pasirodo, kad žvėrys ne itin mėgsta fotografuotis. Serijoje „Fotografija 9x12” vaikučiai, pamatys, kaip Maša gaus pamoką – nesielgti su kitais taip, kaip nenorėtum jog elgtųsi su tavimi.

2030 | 2018-07-24 | 3450

Aprašymas: Smurfai (angl. Smurfs) – animacinis serialas. Smurfai yra maži mėlyni sutvėrimai, kurie gyvena miške, žaviuose grybų nameliuose. Jų gyvenimas būtų linksmas ir be rūpesčių, jei nereikėtų saugotis siaubūno Gargamelio, besikėsinančio į mažųjų draugų gyvybę.

1966 | 2018-10-08 | 23077

Aprašymas: (rus. Четыре танкиста и собака). Šis 21 serijos karinis nuotykių filmas, buvo sukurtas pagal to paties pavadinimo lenkų rašytojo Janusz Przymanowski -“Czterej Pancerni i pies” romaną. Tai filmas apie tanko ekipazą ir jų šuns Šariko, pavojingus, pilnus nuotykių ir gan linksmus nutikimus, antrojo pasaulinio karo pabaigoje. Filmas sumušęs visus to meto žiūrimumo rekordus, iškilęs iki populiariausių filmų sarašo ir mielai žiūrimas iki šiol.

Keturi tankistai ir šuo (1-21 serijos) - Четыре танкиста и собака (1966)

2013 | 2017-06-09 | 3777

Aprašymas: Trumpų „Madagarskaro“ filmų kūrėjui pagaliau patikėtas didžiojo ekrano vairas. Kurį vairuoja nedidelė patrakusi sraigė! Turbo nuo vaikystės svajojo tapti didžiu sportininku. Lenktynininku! Kurio vardą skanduotų minios. Jis būtų greičiausias ir kiečiausias! Tikra raketa. Tačiau net didžiausiai svajonei koją gali pakišti prigimtis: Turbo yra sraigė. Tiksliau, sraigius. Ir gyvena ten, kur visi vos velkasi – sraigyne. O Turbo taip norėjosi greičio… Netikėtai, vieną dieną sraigiui Turbo nutinka keistas nutikimas… Ir jis įgyja super galių! Štai tada sraigius supranta, kad išmušė jo gyvenimo valanda! Jis iškvies į kovą savo idealus ir parodys, kieno kiaute dega karščiausia ugnis! Kieno kiautas urzgia garsiausiai. Ir kieno kiaute sproginėja žiežirbos! Turbo – savo svajonės link beprotišku greičiu lekiantis sraigius lenktynininkas. Susigrums su už save greitesniais… Ir pradės didžiausią savo gyvenime nuotykį! Jis greitas. Jie – įsiutę!

2030 | 2018-07-24 | 5456

Aprašymas: Samurajai X (angl. Samurai X) pasakoja apie klajoklį Kenshin Himurą besinešiojantį kardą atbulais ašmenimis – simbolį priesaikos, jog daugiau nieko nebežudys. O priežastis tam yra, kadangi šis veikėjas per revoliuciją buvo žinomas Hitokiri Battousai vardu. Per karą Battousai’us buvo negailėstingas žudikas, kurio sugebėjimai jį buvo pavertę beveik masiniu ginklu.

2010 | 2017-06-09 | 3812

Aprašymas: Priešprieša tarp gėrio ir blogio priveda abi Žemes prie mirties ribos. Rizikingas gelbėjimo planas atrodo vienintelė galimybė išgyventi.

1985 | 2017-06-09 | 3963

Aprašymas: Žmonės išsiuntė balandį, kad surastų jiems žemę, bet jis nesugrįžo, o galbūt surado žemę ir nusileido ant jos, o galbūt išseko ir nugrimzdo į vandenį. Galbūt jokio paukščio net nebuvo ir žmonės pamiršo kas jie yra, ir kas slepias po vandeniu. „Angel‘s Egg“ siužetą nelengva nusakyti žodžiais. Filosofiškumas čia daugiau liejas vizualiai, o reti dialogai nepraskaidrina, o tik dar labiau supainioja. Filme viso labo tik du pagrindiniai personažai – maža mergaitė, negalinti palikti paslaptingo kiaušinio ir vyras, su savimi nešiojantis keistą kryžių. Atrodo, kad jie tarsi – vienintelė likusi užleisto postapokaliptinio miesto gyvybės forma. Miestas atrodo taip, tarsi jį nesenai paliko gyventojai: namai suskilinėja, langai išdaužyti, bet viduje guli daiktai, knygos… maistas. Taip, pasaulis man kažkiek primena Ergo Proxy atmosferą tik čia utopinis pasaulis yra paskendes ir paglemžtas bedugne.

2000 | 2017-06-07 | 3838

„Seni pažįstami“ – tai animacinis filmukas apie sukčiu medinukų komanda, kuri visais įmanomais būdais apgaudinėja savo varžovus ir nepelnytai laimi visas varžybas. Šį kartą medinukai yra pasiruošę apgaule nugalėti vandensvydžio varžybose ir laimėti pagrindinį priza. Ši istorija kupina nuoširdumo ir gerumo, pamokanti, jog melo ir apgaulės kojos visada trumpos. Filmukas taip pat stengiais pabrėžti, jog teisybė ir sunkus darbas visada triumfuoja.

1955 | 2017-06-08 | 3961

Sniego laiškanešys - tai filmukas apie naujus metus. Visi vaikai lauke džiaugiasi, jog senelis šaltis jiems padovanos eglutę, tačiau jie susimąstė, kad reikia parašyti seneliui šalčiui laišką ir jį nunešti. Vaikai paprašė pagalbos senio besmegenio. Ir besmegenis leidosi į kelią su vaikų laišku, o vaikai jį linksmai išlydėjo. Kaip sekėsi seniui besmegeniui nešti laišką pamatysite šioje linksmoje istorijoje.