Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 3611

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2009 | 2017-06-09 | 4335

Aprašymas: Haris atostogauja pas Durslius. Ramybės neduoda sunkios mintys: mylimo krikštatėvio Sirijaus mirtis, žiaurus mūšis su Valdovu Voldemortu. Ir štai, sėdėdamas savo kambaryje, Haris nekantriai laukia apsilankant Hogvartso direktoriaus. Kodėl profesorius Dumbldoras kaip tik dabar nutarė jį aplankyti? Kokie neatidėliotini reikalai jį veja iki mokslo metų pradžios likus keletui savaičių?

2030 | 2018-07-24 | 4124

Aprašymas: Futurama – JAV animacinis serialas. Sveiki atvykę į Naująjį Niujorką! Praėjo tūkstantis metų. Jūsų laukia tokia ateitis, kokios net neįsivaizdavote. 25-erių metų picos išvežiotojas, kurio gyvenimas buvo nieko vertas, netyčia užsišaldo 1999 m. gruodžio 1 d. Jis nubunda ateityje, po tūkstančio metų ir gali vėl viską pradėti iš naujo.

1995 | 2017-05-31 | 4042

Dvasia šarvuose (angl. Ghost in the Shell) – 1995 m. japonų anime filmas, pastatytas pagal Masamunės Širo mangą tokiu pačiu pavadinimu. Veiksmas vyksta 2030 metų Japonijoje, NewPorto mieste. Pasaulis ateityje, pažvelgus iš išorės, gal labai ir nepasikeitęs, tačiau technologijų vystymasis sąlygoja kibernetizacijos ir virtualiosios erdvės plėtimasi – riba tarp fizinio ir virtualaus pasaulio nyksta. Iš vienos pusės, žmogus įgyja vis daugiau kibernetinių implantų ar tampa visišku kiborgu, netgi daro elektronines savo sąmonės kopijas, kita vertus, kuriamas dirbtinis intelektas bei sudėtingos programos pamažu pradeda suvokti save kaip individus. Ateityje pareigūnai, atliekantys svarbias pareigas, ir, šiaip, vis daugiau asmenų naudoja specifinius smegenų inplantus ar visiškai kibernetizuojasi, pasilikdami vienintelį biologinį audinį – smegenis. Bevielės technologijos sujungia tokias kibersmegenis su tinklu ir leidžia naudotis jo resursais bei palaikyti ryšį, kur bebūtum, ką beveiktum, realiame pasaulyje. Tačiau kartu su naujomis technologijomis iškyla ir nauji pavojai – atsiranda naujos ligos kaip kibersmegenų autizmas ar sklerozė bei kur kas padidėja hakerių keliamas pavojus. Tampa įmanoma užvaldyti ne tik priešininko kompiuterius, bet ir jo kompiuterinius implantus bei mechanines dalis, ko pasekoje, valdyti kūno judėjimą, į smegenis siunčiamą nervų informaciją, keisti atmintį.

Dvasia šarvuose / Ghost in the Shell / Kôkaku Kidôtai -  (1995)

1970 | 2017-06-09 | 3788

Mickey's Elephant.

2006 | 2017-06-09 | 3920

Aprašymas: Generolas Klaizeris, siekdamas įsigalėti pasaulyje, stengiasi užvaldyti galingąjį ginklą, kurį saugo Juodosios Panteros gentis. Bet atsilaikyti prieš stiprią mutantų armiją beveik neįmanoma… Pasaulį nuo katastrofos Juodoji Pantera gali išgelbėti tik padedama superherojų komandos.

2009 | 2017-06-09 | 4125

Aprašymas: Tamsiosios jėgos, senesnės už laiką, daro viską, kad tik neišauštų šlovingasis žaliasis amžius. Benderis įsimyli vedusią robotę, Lyla bando pasprukti nuo Zapo Branigano, o Frajus dalyvauja slaptoje misijoje, kurios tikslas – išgelbėti visatą.

1966 | 2017-06-09 | 4036

Aprašymas: (rus. Волшебная лампа Аладдина). Arabų pasakos motyvais sukurtame filme piktas burtininkas prašo žvaigždžių nurodyti jam žmogų, kuris suras stebuklingą lempą. Žvaigždės atsakė: “Tai Aladinas”. Bagdade gyvena gražuolė sultono dukra Budur. Kas tik išdrįs į ją pažiūrėti, bus nužudytas. Bet kaprizinga princesė priverčia Aladiną sulaužyti draudimą. Vos pamatęs merginos grožį, jaunuolis įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio. O stebuklinga lempa su joje esančiu galingu džinu, padeda narsiam vaikinui susidoroti su visais savo priešais.

2000 | 2017-06-07 | 3615

Senosios animacijos filmukas Gintarinė pilis. Nuo senų senovės žinoma lietuvių liaudies legenda pasakoja - kodėl jūros bangos išmeta į krantą žėrintį gintarą. Tai pasakojimas apie Deivę Jūratę ir Kastytį, jų meilės istoriją, ant kranto laukiančią motulę, bei Dievą Perkūną. Deivė Jūratė ir Kastytis užrūstino Dievą Perkūną, kuris juos nubaudė ir sugriovė gintarinę pilį, kurios liekanas į Lietuvos pakrantę iki šiol išmeta Baltijos jūra.

2010 | 2017-06-09 | 3963

Aprašymas: Keitė žavi ir pareiginga vilkė mokyta būti vadove, priklauso „Alfa“ būriui. Vilkas Hamfris priešingai – mėgsta linksmintis ir priklauso „Omegai“. Abu jie skirtingi, tačiau, kaip vėliau paaiškėja, visgi yra šauni komanda. Atsitiktinumo dėka, atsidūrę toli nuo artimųjų, Keitė su Hamfriu leidžiasi į smagią ir nuotykių kupiną kelionę namo. Jos metu vilkams tenka susidurti su įpykusiais meškinais, čiuožti stačiausiu kalnu, įšokti į važiuojanti traukinį ir įveikti dar ne vieną pasitaikiusią kliūtį…

2021 | 2017-06-09 | 3834

Trečias Tomo ir Džerio sezonas pateiks dar daugiau žaismingų nuotykių mažiesiems. Šį kart nenaudėlis katinas bus rimtai nusiteikęs sugauti peliuką Džerį. Bet šis peliukas toks protingas kad visos Tomo pastangos bus veltui. Išdykėlis Tomas pats paklius į savo spąstus. Tai puikus pamokymas ir mažiems ir dideliems – nekask duobės kitam nes pats įkrisi. Dar žiūrėsime apie peliuko susidūrimą su piktais laukiniais katinais Džeris supras kad Tomas vis dėl to jo geriausias draugas. Bus ir daugiau pamokančių istorijų tad animacinis filmukas tikrai naudingas ir vaikučiams ir tėveliams.

1970 | 2017-06-09 | 3724

Moose Hunters .

2030 | 2018-07-24 | 5697

Aprašymas: Kung Fu panda: Šaunumo legendos (angl. Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness) – JAV animacinis serialas. Čia pasakojama apie tolesnius nerangios, tačiau geros nuotaikos nestokojančios pandos Po nuotykius. Dabar Po – Drakono karys, apsigyvenęs Nefrito rūmuose, iš meistro Šifu mokosi kung fu kovos meno gudrybių. Kartu su Tigre, Maldininku, Gerve, Beždžione ir Angimi panda gina Taikos slėnį nuo blogio. Kiekvieną dieną legendinio didvyrio laukia šauniausi nuotykiai, vis nauji priešininkai ir, žinoma, gausybė maisto, dėl kurio jis padarytų bet ką.

2007 | 2017-06-09 | 3807

Aprašymas: Linksmas, nuotaikingas filmukas apie tarakonų gyvenimą bei jų mylimiausią… priešą. Vieni moka sugyventi, kitiems – negali būti nieko baisiau gyvenimo kartu…

2030 | 2018-07-24 | 3377

Aprašymas: Krepšininkai (angl. Baskup Tony Parker) – prancūzų animacinis serialas. Rudis, Stela, Maikas, Mia ir Leo yra gabių krepšininkų grupė, kuriuos vienija aistra žaidimui. Jaunuolius treniruoja NBA žvaigždė Tonis Parkeris.

2010 | 2017-06-09 | 4236

Aprašymas: Megamaindas yra genialus, nuostabus ir tobulas niekšas, turintis vieną mažytį trūkumą: jam labai, labai nesiseka. Metai iš metų Megamaindas bando užkariauti Metrosičio miestą visais įmanomais ir neįmanomais būdais. Ir visuomet – VISUOMET – jam sutrukdo jo pagrindinis priešas, superherojus Metromenas. Megamaindas niršta, siunta, kuria naujus planus – vien tam, kad juos ir vėl sugriautų jo varžovas, gelbstintis miestiečius nuo blogio.

1992 | 2017-06-08 | 3937

„Čingas“ – tai trumpametražis filmukas vaikams apie jauną šuniuką Čingą, kuris su savo šeiminiku atvyksta į draustinį. Atėjus nakčiai, šeimininkas netikėtai kažkur išjoja, liepdamas šuneliui saugoti namus. Ir staiga pasirodo kojotas, kuris kesinasi užpulti mažąjį šunelį. Šiame pasakojime galime įžvelgti narsos, pasiaukojimo ir atsidavimo elemetnų. Šis filmukas mus pamoko, jog kartais savanaudiški veiksmai gali turėti įtakos kito gerbūviui.

2000 | 2017-06-09 | 3689

Smurfai miške susikuria laužą ir pasakoja riteriškas istorijas. Ir staiga pamato baisų gaisrą, gerieji smurfai stengiasi jį užgesinti. Jiems pavyksta ir visi svarsto kodėl kyla gaisrai. Staiga smurfas atranda didžiules pėdas. Smurfas tėtė nusprendžia, kad reikia riterio, kuris apsaugotų miestelį ir smurfus nuo drakono. Smurfui riteriui nesiseka ir jis sutinka tikrą riterį, kuris labai pavargęs nuo kovų. Apvaliojo stalo riteris nori apsilankyti smurfų miestelyje ir kiek atsipūsti. Seras Lanceliotas saugos miestelį nuo drakono, tačiau riteris sutrinka. Ar pavyks išgelbėti smurfus, vaikučiai pamatys dar vienoje nuostabioje „Smurfų“ filmuko serijoje.