Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2006 | 2017-06-09 | 3877

Aprašymas: II pasaulinio karo pabaigoje Kapitonui Amerikai tenka susikauti su nepažeidžiamu mutantu Klaizeriu. Branduolinio sprogimo banga Kapitoną Ameriką nubloškia į ledinius Šiauries Atlanto vandenis, kur jis užšalęs prabūna 60 metų. Atėjus XXI amžiui, Kapitonas Amerika turi atgimti ir dar kartą stoti į kovą su jau kelis kartus stipresniu Klaizeriu…

2010 | 2017-06-09 | 3733

Aprašymas: „Dantės Pragaras“ pasakoja apie Dantės Aligjierio kelionę per pomirtinį pasaulį, Pragarą, norint išvaduoti savo mylimąją Beatričę. Vedamas mirusio dainiaus Vergilijaus Dantė keliauja per visus Pragaro ratus, matydamas kaip kenčia žmonės už savo nuodėmes. Kiekviename rate jis sutinka savo pažįstamus, sužino už ką jie ten pateko….

1976 | 2017-06-09 | 29861

Alavinis kareivėlis – legendinio pasakų kūrėjo H.K. Anderseno istorija apie dvylika alavinių kareivėlių, kurioje pagrindinis veikėjas kareivėlis, kurį liejant neužteko alavo, todėl jis teturėjo vieną koją. Tas jam visai netrukdė ir jis tvirčiau stovėjo ir narsesnis buvo negu jo ginklo broliai, kurie turėjo abi kojas. Kareivėlis, pamatęs popierinėje pilyje nuostabią šokėją, ją įsimyli, tačiau vis nedrįsta jai to pripažinti. Nakties metu iš tabokinės išlenda piktasis velnias, kuris siekia, kad jaunoji šokėja už jo ištekėtų. Jis pamatęs, jog alavo kareivėlis rodo dėmesį mylimajai, atkeršija jam ir kareivėlis atsiduria lietingoje gatvėje, plaukia nuotekų duobėje savo popieriniu laiveliu, kol atsiduria jūroje, o čia jį praryja žuvis. Tačiau čia likimas viską sustato į savo vietas. Žuvį sugauna ir parduoda turguje, o kareivėlis vėl patenka į tuos pat namus. Čia jis vėl gali gerėtis savo nuostabiąja mylimąja. Tačiau istorija nesibaigia geruoju, jie abu apsiduria židinio liepsnoje, sudega, liūdnai dainuodami apie meilę, kurios nespėjo vienas kitam pripažinti.

2005 | 2017-06-09 | 3892

Aprašymas: Final Fantasy VII: Advent Children yra kompiuteriu sukurtas filmas pagal sėkmės susilaukusį PlayStation žaidimą Final Fantasy VII. Filmas pastatytas po dvejų metų kai baigiasi Final Fantasy VII įvykiai, po–apokaliptiniame pasaulyje, ir seka žaidimo pagrindinį veikėją Cloud Strife, kaip jis išnarplioja paslaptingo maro priežastį, kuris sunaikino populiaciją.

2000 | 2017-06-09 | 3919

„Nu, pogodi!“ žavi kaip ir visada. Serija „Kelias“ online – puikus šeimos laisvalaikio praleidimas. Pikti vilko kėslai intriguoja, o laiminga pabaiga primena, kad gėris visada laimi. Tai pamokanti animacija. Užburia ir žaismingos spalvos bei nuotaikingai skambanti muzika. Šypsosis visi – ir vaikai, ir tėvai, mat „Na, palauk!“ nepalieka abejingų. Įsijunkite ir mėgaukitės!

2030 | 2018-07-24 | 3282

Aprašymas: Pasakojimas apie 25 metų prekeivį Craft Lawrence, keliaujantį per miestus bei perpardavinėjanti įvairias prekes. Veiksmas vyksta panašioje viduramžių Europai aplinkoje. Po apsilankymo eiliniame miestelyje jis randa savo vežime to miestelio deivę – vilkę Horo penkiolikmetės merginos pavidalu. Per amžius žmonės pradėjo mažiau tikėti įvairiomis pagoniškomis dievybėmis, prie ko prisidėjo ir bažnyčios įtaka. Miestelio žmonės tapo savarankiškesni ir mažiau priklausomi nuo šios gero derliaus deivės nuotaikos. Tai supratusi Horo ir išsiruošia į savo gimtinę – šiaurines vilkų dievybių žemes. Čia ir pasitaiko Lawrence‘as. Mainais į išmintingos deivės pagalba prekybos reikalais, Lawrence nutaria padėti jai pasiekti savo kelionės tikslą.

2030 | 2018-07-24 | 4018

Aprašymas: Prieglaudos šunyčiai (angl. Pound Puppies) yra amerikiečių/kanadiečių animacinis serialas. Prieglaudoje gyvenančių šunų užduotis – rasti idelų žmogų kiekvienam šuniukui. Paieškos atneša daugybę nuotykių.

2005 | 2017-06-09 | 3639

Aprašymas: Nakties audra… Mažas ožiukas, kurio motiną nužudė vilkai bėga pasislėpti nuo lietaus į daržinę. Ten įbėga dar kažkas žibanciomis akimis. Jie vienas kito nemato, bet iš pokalbio randa daug bendra tarpusavyje, kita diena jiem susitikus paaiškėja, kad tas kažkas buvo vilkas. Kad pažintų vienas kitą jie buvo sugalvoje slaptažodį „nakties audra“ ir pamatę vienas kitą labai nustemba, bet susidraugauja. Vilkai ir avys liepia draugams šnipinėti vienas kitą, bet jie vistiek sugeba išsaugoti draugystę…

2008 | 2017-06-09 | 3896

Aprašymas: Vieną gražią dieną moksleivis prie upės aptinka keistą akmenį, už kurio sugebėjo užkliūti net du kartus, kurį galiausiai panoro atkasti ir kuriame netikėtai atranda užspaustą Kappa (mitologinis japonų vandenis). Moksleivis vardu Koiči yra net labai gerai išauklėtas vaikas ir priima vandenį į draugišką šeimą. Nuo to visa istorija ir prasideda kai vandenis, jau pavadintas kaip Kū, užmezga kontaktą su žmonėmis ir prasideda abipusis tyrinėjimas.

2030 | 2018-07-24 | 3575

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2001 | 2017-06-09 | 3763

Aprašymas: Tai filmas sukrečiantis kiekvieno asmeninį pasaulį. Tai filmas – filosofija, tai stipriau už religijas ar bet ką kitą, tai gyvenimas. Šis filmas fantastiškas bandymas atsakyti į daugumą jau tūkstančius metų bandomų spręsti filosofinių klausimų. Kokia gyvenimo prasmė, o gal jis amžinas? Kas yra evoliucija? Kaip veikia žmogaus elgsena? Kas yra individualybe? Tai nėra kinas, na, bent ne toks, kokį męs įpratę matyti, tai vienas iš tų filmų, kurių ilgai neužmiršti ir po jų į pasaulį žiūri kitomis akimis. N-13

2030 | 2018-07-24 | 4811

Aprašymas: Tomas ir draugai (angl. Thomas & friends) – serialas apie traukinukus, gyvenančius Sodoro saloje.

2022 | 2017-06-09 | 3939

Smagiojo lietuviškai įgarsinto animacinio filmuko „Maša ir lokys“ epizode „Atsargiai remontas“ lokio name, ne be Mašos pagalbos, ateina laikas daryti remontą. Žinoma, mažoji išdykėlė labai nori padėti savo draugui tokiame įdomiame darbe. Tik ar jos pagalba dar labiau nesutrukdys lokiui. Serijoje „Atsargiai, remontas“ vaikai ir jų tėveliai sužinos, vis tik kas yra geresnis remontininkas – Maša ir lokys.

2002 | 2017-06-09 | 4262

Aprašymas: Peliukas Stiuartas lekia savo mašinėle iš mokyklos ir staiga pamato sužeistą paukštę Margalo. Ją medžioja gigantiškas paukštis Falkonas. Tik didvyriškų Stiuarto pastangų dėka Margo išvengia mirties. Saugiausia vieta mieste – Litlių šeimos namai. Peliukas ir Margalo tampa geriausiais draugais. Bet staiga Margalo pradingsta, o kartu su ja ir Ponios Litl sužadėtuvių žiedas su deimantu. Visą Litlių šeimą įvykiai pribloškia. Stiuartas mano, kad paukštę pagrobė Falkonas, todėl kartu su kate Snoubele pradeda paukštės paiešką. Ieško jos visur, kol Snoubelės draugas Montė padeda išsiaiškinti, kur ji yra.

2000 | 2017-06-07 | 3700

Trumpulis žaliosios kelnaitės - tai pasakojimas apie mažą vėžliuką kuris norėjo greitai suaugti. Vėžliukas norėjo keliauti, tačiau senelis jo neleisdavo, nes vėžliukas buvo dar mažas. Bet kartą vėžliukas pabėgo kai senelis miegojo. Sutiko jis varlytę ir liūtą, išgasdino mažus kiškučius. Vėliau vežliukas pasimoko kad negalima vienam bėgioti kol esi mažas ir reikia klausyti senelio.

2000 | 2017-06-07 | 3703

Kartą gyveno aštuonkojai su aštuonkojukais. Jie buvo įvairių spalvų. Aštuonkojukai nuolat keičia spalvas. Daug įvairių pokštų aštuonkojukų gyvenime.

2000 | 2017-06-07 | 3996

Naujametinė pasaka – filmukas apie rūstų girinį, kuris negalėjo pakęsti triukšmo ir netvarkos lauke. Jis išvaikė sniego pusnyse kvatojančius zuikučius, išbaidė zylutes ir išvijo į mišką atkeliavusius įžūlius berniukus, kurie norėjo parsinešti naujametinę eglutę. Tačiau kuomet miškas suskambo nuo mažos, kultūringos mergaitės dainelės, girinis jai su malonumu pagelbėjo. Tai be galo graži, šventiška istorija, kurią verta pamatyti kiekvienam. Ji pamoko, kad gerumas ir gražus elgesys gali suminkštinti ir kiečiausią širdį.

2030 | 2018-07-24 | 3747

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!