Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1970 | 2017-06-09 | 3690

Alpine Climbers.

1985 | 2017-06-09 | 3963

Aprašymas: Žmonės išsiuntė balandį, kad surastų jiems žemę, bet jis nesugrįžo, o galbūt surado žemę ir nusileido ant jos, o galbūt išseko ir nugrimzdo į vandenį. Galbūt jokio paukščio net nebuvo ir žmonės pamiršo kas jie yra, ir kas slepias po vandeniu. „Angel‘s Egg“ siužetą nelengva nusakyti žodžiais. Filosofiškumas čia daugiau liejas vizualiai, o reti dialogai nepraskaidrina, o tik dar labiau supainioja. Filme viso labo tik du pagrindiniai personažai – maža mergaitė, negalinti palikti paslaptingo kiaušinio ir vyras, su savimi nešiojantis keistą kryžių. Atrodo, kad jie tarsi – vienintelė likusi užleisto postapokaliptinio miesto gyvybės forma. Miestas atrodo taip, tarsi jį nesenai paliko gyventojai: namai suskilinėja, langai išdaužyti, bet viduje guli daiktai, knygos… maistas. Taip, pasaulis man kažkiek primena Ergo Proxy atmosferą tik čia utopinis pasaulis yra paskendes ir paglemžtas bedugne.

1995 | 2017-06-09 | 3894

Aprašymas: Tai filmukas apie puikiai žinomą Walto Disney personažą Gufį. Ir apie jo sūnų Maksą. Šis yra įsimylėjęs bendramokslę Roksaną, todėl, kad ją sužavėtų, Maksas su geriausiais draugais nutraukia mokyklos direktoriaus kalbą ir surengia neilgą, bet įspūdingą koncertą. Šis išsišokimas paverčia Maksą mokyklos žvaigžde, bet supykdo direktorių. Jo tėtis Gufis laužo galvą, kaip padėti sūnui, ir nusprendžia suorganizuoti žvejybinę iškylą tik jiems dviem. Gal idėja būtų ir nieko, tik kad jau suplanuotas pasimatymas su Roksana. Kad nesusigadintų sunkiai užtarnauto kietuolio vardo, Maksas griebsis melagysčių. Dėl to jo su tėčiu kelionė tikrai nebus labai sklandi. Nuotykiai ir netikėtumai laukia kiekviename žingsnyje!

2011 | 2017-06-09 | 3952

Aprašymas: Metalinis Alchemikas – Šventoji Miloso žvaigždė, Liūdesio pakalnė yra naujas, pilnametražinis, nuotykių kupinas pasaulis. Persekiodami bėglį alchemiką, turintį paslaptingą sugebėjimą, broliai Erlikai atvyksta į tolimą Miloso lūšnynų slėnį, kur žmonės didžiuojasi kovodami prieš biurokratinį išnaudojimą. Edas ir Alas greitai atsiduria kylančio maišto viduryje, ir mėgina išsiaiškinti miesto paslaptis. Jauna alchemikė Julija siekia atstatyti Miloso buvusią šlovę ir, jei prireiks, pasiryžusi panaudodi siaubingą, legendinio Išminties akmens galią.

2000 | 2017-06-09 | 3916

Mėlynojo pasaulio žmogeliukų nuotykiai tęsiasi filmuke vaikams „Smurfai“. Seriale vaikams pamatysime kaip smurfas sudaužo du veidrodžius ir jaučia, kad įvyks nelaimė. Tėtis Smurfas skuba į laboratoriją išsiaiškinti priežastis, tačiau ir jį užpuola nesėkmės, viskas griūna, gęsta. Jis išsiaiškina, kad po dviejų dienų smurfų miestelį užplūs nesėkmių vėjai, tačiau to išvengti reikia 100 smurfų šokio. Tėtė aiškinasi ar tiek miestelyje yra. Visi smurfiukai kenčia nuo nesėkmių, nelaimių. Paaiškėja, kad gyvena tik 99 smurfai ir trūksta vieno.

2010 | 2017-06-09 | 3838

Aprašymas: Žaislus mylėjęs ir saugojęs berniukas Endis užaugo, baigė mokyklą ir rengiasi išvykti į koledžą. Jo vaikystę nuspalvinę žaislai dedami į dėžes ir ruošiami kelionei į vieną pusę – palėpę. Tačiau, kaip dažnai atsitinka, šiuos planus sujaukia nelemtas atsitiktinumas. Užuot atsidūrę palėpėje, kaubojus-medinukas Vudis ir superherojus-astronautas Bazas bei visa Endžio šutvė netyčia patenka prie šiukšlių konteinerio. Nuo liūdno likimo juos išgelbsti šiukšlininkas, nusprendęs, kad užuot keliavę į šiukšlyną, žaislai gali suteikti džiaugsmo vaikų darželio auklėtiniams. Žaislams ši mintis visai patiktų, tačiau tie auklėtiniai pasirodo besantys pašėlę ir nevaldomi peštukai. Žodžiu, tikras pragaras kiekvienam save gerbiančiam žaislui. Vudis visomis išgalėmis stengiasi surasti draugams naujus jaukius namus ar bent jau išgelbėti nuo liūdnos perspektyvos būti nepataisomai sugadintiems. Vieno bandymo pabėgti metu stipriai nukenčia Bazas, kurio naujai atsiskleidusios savybės dar labiau apsunkina žaislų kelią į laisvę.

2016 | 2017-06-09 | 3892

Aprašymas: Praėjus dvejiems metams po to, kai keturi bebaimiai kovotojai Mikelandželas, Donatelas, Leonardas ir Rafaelis nugalėjo piktadarį Šrėderį ir atnešė taiką bei ramybę Niujorkui, įtampa mieste vėl ima didėti. Užuosdami kažką negero, vėžliukai ima aiškintis situaciją ir atranda, kad Šrėderis sugrįžo. Tik dabar jo planas nukreiptas būtent prieš jį nugalėjusius didvyrius. Su genetikos mokslininko Baksterio Stokmano pagalba Šrėderis ima kurti savo mutantų armiją. Pirmieji jo kariai – raganosis Rokstedis ir šernas Bibopas, kuriuos Šrėderis pasiunčia kautis su vėžliukais. Lyg asmeninio mūšio būtų maža, dar vienu vėžliukų galvos skausmu tampa ateivių invazija, vadovaujama piktadario Krango. Su senų bičiulių ir naujo sąjungininko – slidininko kaukę dėvinčio atskalūno Keisio Džounso – pagalba vėžliukai stoja į kovą.

2012 | 2017-06-09 | 12780

Aprašymas: Dar viena istorija apie batuotą katiną Pūkį. Šį kartą garsusis personažas turi surasti pavogtą deimantą, vadinamą – Ugninio Rubino Širdis. Jam į pagalba duodami 3 kaliniai. Šaunioji ketveriukė išsiruošia į kelionę ieškoti vagies…

2000 | 2017-06-07 | 4105

Senosios animacijos filmukas vaikams Dažytas lapinas. Animacinis filmukas apie lapiną kuris gyvena su draugais lokiu, zuikučiais ir kitais žvėreliais miške. Lapinas nebuvo labai doras ir jis mėgdavo vagiliauti. Kartą įsmukęs pas lokį į trobelę prisikrovė sau pilną maišą ir nešė mieles. Visi miško žvėrys puolė gaudyti vagį. Tačiau lapinas vikrus ir greitas. Bėgdamas jis įsmuko į dažus ir tapo ne rudas, o mėlynas. Žvėrys vagies neatpažino, o isigando dėl jo spalvos. Ir vagis lapinas ėmė karaliauti miške. Tačiau kartą iš savo puikybės jis įkrito į upę ir visi dažai nusiplovė. Tada žvėrys perprato apsimetėlį vagišių ir jam gerai nesibaigė. Filmukas moko, kad yla visada išlenda iš maišo, todėl vogti neverta :)

1998 | 2017-06-09 | 3852

Donald Duck Soup's On išleistas 1948 m.

2030 | 2018-07-24 | 3793

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2022 | 2017-06-09 | 3536

Maša ir lokis epizode „Viskas atvirkščiai“ lokys, norėdamas prisiminti cirko triukus, susitrenkia galvą ir pradeda labai keistai elgtis. Atrodo, jis pavirsto mažąja Maša! Ką reikia sugalvoti tikrąjai Mašai, kad susigrąžintų savo didįjį draugą? Serijoje „Viskas atvirkščiai“ vaikai pamatys, išdaigų prikrės Maša pavirtęs lokys ir koks vaistas jį išgelbės.

2000 | 2017-06-07 | 3576

„Sudužęs žaisliukas“ žaismingas filmukas vaikams, kuriame berniukas ir šuniukas draugiškai puošia eglutę. Staiga vienas žaisliukas sudūžta ir šuniukas už tai išmetamas lauk. Gyvūnėlis vienas lauke, kur siaučia baisus speigas. Vaikai susidomės intriguojančiu siužetu bei užuomina, kad savo augintiniais reikia rūpintis. Na, o pabaiga pradžiugins.

1999 | 2017-06-09 | 3813

Aprašymas: Keturi mažo JAV miestelio vaikai Stanas, Kartmanas, Kailas ir Kenis vargais negalais patenka į kino teatrą, kuriame rodomas tik suaugusiems skirtas filmas. Jame du Kanados aktoriai labai daug keikiasi ir dainuoja nešvankias daineles. Tai padaro didžiulę įtaką vaikams, kurie jau nebegali atsispirti pagundai keiktis. Įsiutę tėvai pradeda spausti prezidentą Billą Clintoną, kad šis skelbtų karą Kanadai. Tuo tarpu, Kenis sugalvoja išbandyti dar vieną didžiajame ekrane rodytą subtilybę ir tragiškai žūsta. Jis patenka į Pragarą, kur susipažįsta su velniu ir Saddamu Husseinu, kuris tik ir laukia karo pradžios.

2030 | 2018-07-24 | 3651

Aprašymas: Narutas: Viesulo kronikos (angl. Naruto: Shippuden) – Japonijos animacinis serialas. Po pustrečius metus trukusių treniruočių Narutas pagaliau sugrįžta į Konoha. Savaime aišku, kad treniruotės nenuėjo veltui. Naruto stipresnis nei bet kada. Vienintelis jo tikslas – ištesėti pažadą, duotą Sakura po Sasuke pabėgimo. Kartu jie jau paaugliai, mėginantys susigrąžinti Sasuke. Aktyviau ima reikštis organizacija, vadinama Akatsuki. Penkių didžiųjų tautų lyderiai stoja į kovą, vyksta Ketvirtasis nindžių pasaulio karas.

2011 | 2017-06-09 | 4705

Aprašymas: Nuotykių ištroškęs Batuotas katinas Pūkis vienijasi su išmintinguoju Kliunkiu Aleksandru Pliunkiu ir žavingąja Kite Minkšta Letenėle. Trijulės tikslas – pagrobti stebuklingąsias pupeles, kurios turėtų atnešti pasakiškus turtus! Juk net ir katinai nori būti turtingi. Tačiau pasaka nebūtų pasaka, jeigu visų įvykių sūkuryje Batuotas Katinas nepagalvotų, kokia, visgi, simpatinga yra jo kolegė Kitė Minkšta Letenėlė. Galąskite špagas ir pasiruoškite iššūkiams!

2005 | 2017-06-09 | 4001

Aprašymas: Po to, kai Sefirosas sunaikino Nibelheimą, Zakas ir Klaudas bėga iš Šinros. Pakeliui į Midgarą jie prisimena siaubingus įvykius, kurie nutiko Nibelheime, taip pat ir kovą dėl išlikimo prieš Šinrą.

2012 | 2017-06-09 | 3377

Aprašymas: Storuliukas Olipas labai mėgsta žaisti su monstrais, žiūrinėti komiksus, valgyti saldainius ir traškučius. O štai apie žuvį, jis negali nė pagalvoti. Bet mama, norėdama, kad sūnus teisingai maitintųsi, paruošia jam „auksinę žuvelę“. „Jei tu ją suvalgysi, išsipildys visi tavo norai“, – tikina mama Olipą. Olipas mama nepatiki, nenoriai suvalgo žuvį ir pasako, kad norėtų, jog į Žemę atskristų ateiviai ir sunaikintų visus vandens gyventojus. Jo ir visų kitų nuostabai, taip ir atsitinka: Žemę ima atakuoti ateiviai iš Saturno ir naikinti vandens gyvūnus. Kas gi bus toliau? Ar pavyks sustabdyti ateivius?