Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3702

„Pasaka“ – tai nuostabi pasaka apie kunigaikštį, jo tarną, kurie keliauja į burtininko Kašėjaus bokštą išlaisvinti gražuolės Vasilisos. Kašėjus liepia bailiui kunigaikščiui atlikti žygdarbius, nes tik tokiu būdu Vasilisa taps laisva. Tačiau vietoj kunigaikščio, gelbėti gražuolę apsiima narsusis jo tarnas. Ši pasaka mus moko, jog svarbiausios žmogiškosios vertybės yra drąsa bei pasiaukojimas, ir tik patys drąsiausi bei ištikimiausi nusipelno būti laimingi.

2000 | 2017-06-07 | 3845

Senosios animacijos filmukas vaikams pasakoja apie tai, kaip miško gyvūnai stengėsi įtikti mergaitei dalindami jai komplimentus. Na, o aktyviausias buvo zuikis, nes niekad nebuvo ragavęs saldainių, kuriuos už geriausius pagyrimus dalino saldainius. Vis dėlto, miško gyvūnai ir ta pati mergaitė, išsaiškina, kad gražus žmogus yra ne tas kuris sulaukia begalės komplimentų, bet tas, kuris geba būti savimi ir nesimaivo.

1995 | 2017-06-09 | 4566

Aprašymas: Majoras Bensonas priverstas atsistatydinti iš kariuomenės. Karas pasibaigė, todėl visi tie, kurie moka negailestingai žudyti, niekam nebereikalingi. Majoras per daug nenusimena ir pradeda dirbti mokykloje. Jis vadovauja būriui nepataisomų neklaužadų. Vyrukai nepakenčia kariškos drausmės, todėl kaskart krečia majorui vis kitokią šunybę. Majoras neįpratęs pasiduoti ir ima vis užbėgti niekšeliams už akių. Netikėtai vaikinai pamėgsta negailestingąjį vadą, tačiau šis jau gauna įsakymą prisistatyti savo karo vadui.

1982 | 2017-05-31 | 4328

«Знахарь» (польск. Znachor) — фильм польского режиссёра Ежи Гоффмана, премьера которого состоялась 12 апреля 1982 года. Экранизация одноимённого романа 1937 года польского писателя Тадеуша Доленги-Мостовича. Ремейк польского фильма «Знахарь» 1937 года.

Это история начинается с того, что от одного профессора докторских наук, талантливого Врача с большой буквы, который был полностью погружен своей работой и всецело ей отдавался, уходит жена, забрав с собой любимую дочурку и написав лишь короткую записку на прощанье. В этот миг вся жизнь этого несчастного человека рушится в одночасье. Получается так, что его ограбили, избили, в результате он потерял память. Теперь он больше не профессор, он обычный бродяга, каких много. Странствия приводят его к одному мельнику, который приютил его и дал ему работу. 

Žiniuonis / Znachor / Знахарь -  (1982)

1969 | 2018-07-24 | 13080

Vienas įdomiausių filmukų Batuotas katinas tai istorija Šarlio Pero pasakos motyvais. Filmukas apie katiną ir nepaliaujamus jo nuotykius. Gyveno karalius ir turėjo dukrą princesę. Ir užsimanė pats Liuciferis vesti karaliaus dukterį. Batuotas katinas kaip tikras džentelmenas gelbėjo princesę nuo pabaisos, o taip pat supažindino ją su savo draugu berniuku Kalava. Vėliau kai Liuciferis buvo nugalėtas, Princesė su princu šventė vestuves.

---

Бедный юноша Пьер и принцесса Роза полюбили друг друга, но на их пути множество преград, и самая опасная из них — злой, ужасный Люцифер, всемогущий волшебник, властитель Ада, решивший жениться на красавице! 

Хорошо, что у Пьера и Розы нашелся настоящий друг, веселый и находчивый, хитрый и храбрый кот Перро. Никто и ничто не может I помешать ему, разве что преследующие его коты-наемные убийцы…

Batuotas katinas / Кот в сапогах - Nagagutsu o haita neko (1969)

1970 | 2017-06-09 | 3565

The pointer.

2012 | 2017-06-09 | 4062

Aprašymas: Kažkur tarp Rio ir Madagaskaro, saulėtame Mozambike egzistuoja magiškas paukščių miestas – Zambezija. Jame traukdami nuotaikingas dainas ir kasdien linksmindamiesi gyvena viso pasaulio paukščiai: nuo mažiausio žvirblio iki galingiausio erelio. Paukščių gyvenimas – tai nuolatinis laisvės ir nuotykių troškimas. Deja, sakaliukas Kajus – nedrąsus ir naivus paukštis. Nuo mažumės gyvenęs tik su tėčiu, Kajus iš jo išmoko vikriai skraidyti ir išgyventi dykumoje. Tėtis Tendajus sūnui nuolat kartojo, kad šis turi išmokti rūpintis pats savimi. Sakaliukui trūko draugų ir linksmybių, jis nebenorėjo gyventi kaip atsiskyrėlis, tad pasakęs tėčiui, kad jau gali pasirūpinti savimi pats, iškeliavo. Pakėlęs sparnus Kajus išlekia į paukščių rojų – niekada nematytą ir paslaptingą Zambeziją. Nukeliavęs į didžiulį svajonių miestą sakaliukas panyra į kunkuliuojantį paukščių bendruomenės gyvenimą. Apsuptas plepių papūgėlių, išmintingų erelių bei peralkusių marabu, Kajus sužino, kad miestui reikia greitų kaip vėjas ir stiprių kaip akmuo paukščių. Iš tėčio išmokęs vikraus ir greito skraidymo, Kajus netrukus tampa Zambezijos gynėjų „Uraganų“ nariu. Svajonių miestą užpuolus varanui Budzo ir jo sąjungininkams, Zambezijos gyventojai stoja į kovą. Gindamas miestą nuo gigantiškų roplių, sakaliukas privalo išgelbėti ir pagrobtą savo tėtį. Vykdyti šią svarbią užduotį Kajui padeda draugai. Nuolat tinginiaujantis, save labai mylintis žvirblis – Yzis ir gražuolė Zambezijos vadovo duktė Zoja, galiausiai net varanų armijai padėję maitėdos marabu prisijungia prie Kajaus ir padeda išgelbėti Zambeziją.

2000 | 2017-06-09 | 3741

„Na, palauk!“ žavesys neblėsta ilgus metus. Ši Na palauk serija – dar vienas intriguojantis pasakojimas apie vilką ir kiškį. Veiksmas vyksta muziejuje. Ar čia pavyks piktajam vilkui įgyvendinti savo klastūniškus planus? O gal ši animacija online baigsis gerai ir pilkauodegiui vėl teks šaukti „Nu, pogodi“? Ir vaikų, ir jų tėvų laukia gausybė nuotykių bei įdomūs muziejaus eksponatai. Žiūrėkite šią linksmą seriją lietuviškai.

2000 | 2017-06-07 | 3818

Miško paštas gavo siuntinį! Paštininkas geniukas pasimetęs ir nežino kam siuntinys priklauso, nes siuntinys adresuotas...pačiam silpniausiam. O kas miške yra pats silpniausias? Vilkas? Šernas? Gal lapė? Nė vienas nenori to pripažinti! Tačiau sužinojus, kad paties silpniausio laukia siuntinys-dovana, tarp miško žvėrių užverda įnirtinga kova – kuris gi iš visų yra silpniausias? Dabar jau visi nori tokiais būti! Kas gaus tokią didžiulę dovaną? O įdomu, kas gi yra dėžėje? Kokia dovana laukia laimėjusio kovą dėl siuntinio? Galbūt teks pasigailėti… Viską, vaikai, sužinosite pažiūrėję vieną nutikimą miške ,,dovana silpniausiam”.

2016 | 2017-06-09 | 3916

Aprašymas: Ar kada nors pagalvojote, kaip jaučiasi valgomas maistas? Ne? O štai Holivudo chuliganas Seth‘as Rogen‘as („Dabar jau tikrai šikna“, „Mari Huanos ekspresas“, „Kaimynai“) pagalvojo. Su keliais bičiuliais parašė scenarijų ir sukūrė pirmąjį istorijoje kompiuterinį animacinį filmą, užsidirbusį R reitingą. Kitaip tariant, nepilnamečiai į šį filmą neįleidžiami. Negana to, kad po seanso į dešreles ar morkas jau niekad nežiūrėsite taip, kaip anksčiau, juosta tiesiog prikimšta nešvankių, nekorektiškų ir įžeidžių juokelių. Dideliame supermarkete, kartu su kitomis dešrelėmis ir daugybe kitų maisto produktų gyvena dešrelė, vardu Frenkas. Didžiausia Frenko (ir visų kitų) svajonė – tapti dievų (taip jie vadina žmones) išrinktaisiais ir kartu iškeliauti Anapus, kur laimė niekada nesibaigia. Tačiau vieną dieną Frenkas ir jo bičiuliai susipažįsta su alkoholio buteliu, kuris jiems papasakoja siaubingą istoriją. Pasirodo, į žmonių namus iškeliavęs maistas toli gražu nesimėgauja niekad nesibaigiančia laime. Atvirkščiai – palaimingame Anapusiniame pasaulyje greitai baigiasi ne tik laimė, bet ir gyvenimas. Žinoma, nei Frenkas, nei jo draugai iš pradžių nepatiki šia kvaila istorija. Bet ar naujasis jų pažįstamas galėjo viską išsigalvoti? Frenkas nutaria išsiaiškinti tiesą. Kartu su savo likimo draugais dešrelė Frenkas išsirengia į kelionę, kad pats įsitikintų išgirsto pasakojimo tiesa. N-16

2010 | 2017-06-09 | 4373

Aprašymas: Skūbio Du nuotykiai toliau tęsiasi. Dabar draugai atkeliauja į stovyklą, kurioje vyksta paslaptingi dalykai. Ar pavyks ir šįkart išspręsti šitą mįslę?

2006 | 2017-06-09 | 3426

Aprašymas: Gyvenimas yra nelengvas dalykas, tai pasakytų kiekvienas, kuriam teko užauginti bent vieną ančiuką. Bjauriojo ančiuko ir jo kenčiančio tėvo Racio, kuris yra žiurkė, istoriją mažai kas žino. Keista pora išejo iš paukščių fermos, kurios gyventojai buvo labai nedraugiški, išsigelbėjo nuo žiurkių gaujos, taip pat nuo katino-žudiko persekiojimo…

2000 | 2017-06-07 | 3716

Kaštonė – be galo miela ir jausminga istorija apie ištikimą ir besąlygiškai šeimininkui atsidavusį šunelį. Paklydusią kalytę Kaštonę priglaudžia cirke dirbantis gyvūnų dresuotojas. Jis nusprendžia ją išmokyti įvairiausių triukų ir padaryti cirko artiste. Kaštonei puikiai sekasi mokytis ir štai vieną dieną ji atsiduria cirke. Taip jau nutinka, kad tuo pat metu į cirką ateina ir tikrasis Kaštonės šeimininkas. Kaip baigiasi ši istorija sužinosite pažiūrėję šį puikų filmuką. Jame atskleidžiamas begalinis šuns atsidavimas šeimininkui.

1999 | 2017-06-09 | 3712

Aprašymas: Animacinis filmukas paremtas tikrais faktais apie užsispyrusį Siamo karalių.

2030 | 2018-07-24 | 5137

Aprašymas: Pradinės mokyklos moksleivis Voltas kraustosi iš proto dėl beibleidų. Jo geriausias draugas Šu yra vienas sėkmingiausių žaidėjų. Šu patenka į nacionalinį beibleidų turnyro finalą. Įkvėptas bičiulio sėkmės Voltas irgi svajoja patekti tarp geriausių. Ilgame kelyje į aukščiausią lygą reikia pradėti nuo mažų dalykų – pirmiausiai laimėti savo rajono turnyrą, kuriame netrūksta gabių priešininkų. Keliaujant link svajonės Voltas sutiks naujų draugų, ištobulins savo techniką ir net ims svajoji apie geriausio beibleidų žaidėjo pasaulyje titulą!

2000 | 2017-06-07 | 3671

Filmukas Be šito negalima pasakoja vaikams apie mažą miško žvėrelį, kuris nebuvo niekam reikalingas ir tuo džiaugėsi. Jam labai patiko sakyti, jog jis yra niekeno, laisvas ir nepriklausomas. Deja, žvėrelis buvo širdžių daužytojas ir skaudino aplinkinius, tačiau, laiku tai suprato. Šis filmukas moko vaikus, kokie tėvai yra svarbūs jų gyvenime.

2030 | 2018-07-24 | 3499

Aprašymas: Harvis Biksas (angl. Harvey Beaks) – animacinis serialas, pasakojantis apie draugiško paukščiuko Harvio ir jo geriausių draugų nuotykius magiškame miške.