Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3804

Filmukas Kaip šuniukas mokėsi plaukti. Gyveno pievoje mažas šuniukas. Jis žaidė bėgiodamas su peteliške ir atbėgo prie vandens. Tačiau šuniukas nemokėjo plaukti. Gulbinas bandė šuniuką išmokyti plaukti, bet sužinojęs kad letenos be plėvelių, pasakė jog nepavyks. Vėliau šuniukas prašė vėžio, lydekos, bet vis kažko trūko, visi aiškino kad jis nesiimtu to kas jam nedera. Bet galu gale šuniukas įšoko į vandenį, pats išmoko plaukti ir tapo laimingas :)

2030 | 2018-07-24 | 4788

Aprašymas: Ogis ir tarakonai (angl. Oggy and the Cockroaches) – Kanados ir Prancūzijos animacinis serialas. Linksmi nuotaikingi filmukai apie tarakonų gyvenimą, bei jų mylimiausią priešą. Vieni moka sugyventi, kitiems – negali būti nieko baisiau gyvenimo kartu…

2002 | 2017-06-09 | 3994

Aprašymas: Filmas pasakoja apie jaunąjį Džimą, kuris vienintelis žino, kaip patekti į legendomis apipintą salą, kurioje ilgus metus paslėptas milžiniškas lobis. Ieškoti nuotykių su vaikinu leidžiasi ir daktaras Livesis bei įtartinas vienakojis Džonas Silveris su įgula…

2021 | 2017-06-09 | 4424

Antrasis mažųjų jau pamėgto filmuko Tomas ir Džeris sezonas netikėtai nukels į Laukinius vakarus išvysite dar neregėtus kaubojus. Tomas juokingais būdais stengsis atkreipti katės kaubojės dėmesį jis išties atrodys įspūdingai su kaubojiškais apdarais. Tačiau ką jam iškrės peliukas Džeris ? Prisijuoksite į valias. Taip pat šiame sezone sutiksime Tomą ir Džerį jūreivius išdykusių šunelių prižiūrėtojus muzikantus ir daug kitų šaunių šios porelės nuotykių. O kaip išsigąs Tomas kai taps mažesnis net už peliuką? Vaikai neliks abejingi Tomo ir Džerio šmaikštumui linksmybėms čia nebus ribų.

2000 | 2017-06-07 | 4077

Tai pasaka apie ugnies svarbą žmogaus gyvenime. Pamatysite, kad be ugnies žiemą būtų šalta, be to ji reikalinga maistui pasigaminti. O dar, kur ugnelė šoka, ten galima rasti aukso. Smagi istorija sužavės kiekvieną mažąjį ir padės suprasti, kad su ugnimi negalima žaisti ir ją reikia gerbti ir ja rūpintis.

1963 | 2017-06-07 | 3955

Filmukas Tekėk upeliuk. Senoji animacija visada žavi savo nuotaikingumu, gražiais vaizdais, skambia muzika bei, žinoma, prasmingu siužetu. „Tekėk, upeliuk“ – dar vienas filmukas vaikams iš šios skrynios. Pasakoje vaizduojama žaluma, jos apsupti paukščiai, gyvūnai bei upelio kelionė. Matomas draugiškas ryšys, neblėstantis veiksmas ir tvyrantis linksmumas. Ši istorija rodo nepaprastą atkaklumą bei geraširdišką pagalbą. Kitaip tariant, tai nepaprasta gamtos harmonija.

2030 | 2018-07-24 | 3646

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 3558

„Drąsuolis šaunuolis“ – tai stebuklinga pasaka apie kaimo berną, kuris užsigeidė vesti burtininko dukterį, ir patraukė pirštis pas patį burtininką. Šis vaikinui iškėlė sąlygą pasislėpti – jeigu iki sutemos burtininkas šio neras, berniokas galės vesti jo dukterį. Tai istorija, apie užsispyrimą, drąsą ir tikrą meilę. Iš šio pasakojimo galime pasimokyti, jog ar pasieksime savo tikslą priklauso nuo to, kaip stipriai jo sieksime.

2030 | 2018-07-24 | 3506

Aprašymas: Nenugalimasis žmogus voras (angl. Ultimate spider-man). Piteris Parkeris jau metai kaip Žmogus Voras. Jis išgelbėjo daug žmonių ir įveikė daug priešų, bet vis dar turi mokytis, kaip tapti tikru superherojumi. Nes net ir jo neaplenkia daugybė pavojų ir nesėkmių. Norėdamas tai išspręsti agentūros S.K.Y.D.A.S vadovas Nikas pasiūlo Piteriui prisijungti prie naujos komandos. Vienišiui žmogui-vorui toks pasiūlymas yra nemenkas iššūkis, jis mieliau veiktų vienas, tačiau tik šitaip jis galės tapti nenugalimuoju žmogumi-voru. Komandoje – keturi superherojai paaugliai – Nova, Baltoji tigrė, Geležinis kumštis ir Galingasis žmogus. Ar mokės Žmogus-voras bendradarbiauti su kitais superherojais ir kokie nauji iššūkiai bei išbandymai jų laukia?

2022 | 2017-06-09 | 4100

Filme Orkestro repeticija iš serialo Maša ir lokys lietuviškai vakai pamatys, kaip kartą lokys grybaudamas miške rado pianiną ir parsinešė jį namo. Suderinės stygas, jis šauniai grojo, kol išmokti groti panoro ir atėjusi mergaitė Maša. Jos svajonė - tapti žymia ir garsia pianiste. Lokys geras ir kantrus mokytojas, tačiau ar Maša išmoks groti sužinosite filmuke Orkestro repeticija?

2030 | 2018-07-24 | 3319

Aprašymas: Anime apie vaikina, kuris miršta ir nukeliauja į pomirtini pasauli, bet deja jis praranda atmintį ir nebe prisimena savo gyvenimo. Pradeda lankyti pomirtine mokykla ir yra įtraukiamas į SSS organizacijos veikla, kuriai vadovauja mergina vardu Yuri. Organizacijos veikla sukasi apie kovas prieš dievus.

1995 | 2017-05-31 | 4042

Dvasia šarvuose (angl. Ghost in the Shell) – 1995 m. japonų anime filmas, pastatytas pagal Masamunės Širo mangą tokiu pačiu pavadinimu. Veiksmas vyksta 2030 metų Japonijoje, NewPorto mieste. Pasaulis ateityje, pažvelgus iš išorės, gal labai ir nepasikeitęs, tačiau technologijų vystymasis sąlygoja kibernetizacijos ir virtualiosios erdvės plėtimasi – riba tarp fizinio ir virtualaus pasaulio nyksta. Iš vienos pusės, žmogus įgyja vis daugiau kibernetinių implantų ar tampa visišku kiborgu, netgi daro elektronines savo sąmonės kopijas, kita vertus, kuriamas dirbtinis intelektas bei sudėtingos programos pamažu pradeda suvokti save kaip individus. Ateityje pareigūnai, atliekantys svarbias pareigas, ir, šiaip, vis daugiau asmenų naudoja specifinius smegenų inplantus ar visiškai kibernetizuojasi, pasilikdami vienintelį biologinį audinį – smegenis. Bevielės technologijos sujungia tokias kibersmegenis su tinklu ir leidžia naudotis jo resursais bei palaikyti ryšį, kur bebūtum, ką beveiktum, realiame pasaulyje. Tačiau kartu su naujomis technologijomis iškyla ir nauji pavojai – atsiranda naujos ligos kaip kibersmegenų autizmas ar sklerozė bei kur kas padidėja hakerių keliamas pavojus. Tampa įmanoma užvaldyti ne tik priešininko kompiuterius, bet ir jo kompiuterinius implantus bei mechanines dalis, ko pasekoje, valdyti kūno judėjimą, į smegenis siunčiamą nervų informaciją, keisti atmintį.

Dvasia šarvuose / Ghost in the Shell / Kôkaku Kidôtai -  (1995)

2012 | 2017-06-09 | 3818

Aprašymas: Sofija – paprasta mergaitė, gyvenanti su mama ir padedanti jai pardavinėti batus. Kai kartą jos abi nuvyksta primatuoti batų princui, Sofijos ir jos mamos Mirandos gyvenimas pasikeičia visiems laikams. Princą sužavi ne tik atvežti bateliai, bet ir gražuolė mama Miranda. Jie susituokia, ir Sofija turi mokytis princesės gyvenimo subtilybių. Pasirodo, ne viskas taip paprasta. Norint būti tikra princese – neužtenka apsivilkti puošnią suknelę. Reikia gracingai elgtis, ir tai daryti natūraliai ir nuoširdžiai. Ar įmanoma to išmokti?

2030 | 2018-07-24 | 3747

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!