Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3717

Filmukas Legenda apie piktą milžiną – filmukas apie neturtingą žveją, kuris kartą jūroje užmetęs tinklą, ištraukė butelį. Vos tik žvejys jį atkimšo, iš jo išlindo didžiulis ir piktas milžinas. Jis pavertė žveją žymiu ir turtingu žmogumi už tai, kad šis išlaisvino jį iš butelio. Tačiau išlaisvintas milžinas sukėlė jūroje audras, sudaužė kitų žvejų laivus ir juos pražudė. Geraširdis žvejys, nors ir tapo turtingu, dėl to labai liūdėjo ir pasitaręs su žyniu nusprendė pergudrauti milžiną, ir uždaryti jį atgal į butelį. Pažiūrėkite šią įdomią ir pamokančią istoriją. Ji atskleidžia, kad gyvenime svarbiausia ne turtai, o gera ir tauri žmogaus siela.

1987 | 2017-06-08 | 3998

Senosios animacijos filmukas Baubas. Užburiantis senas filmukas apie Baubą, kuris naktį ateina pas vaikučius ir gali išgasdinti. Filmukas moko kaip vaikams nepasiduoti Baubui ir kovoti su savo baimėmis. Filmuko herojė mergaitė susidraugauja su baubu ir kartu su juo linksmai miega po kaldra. Šiltas ir jaukus filmukas vaikams prieš miegą. Malonaus žiūrėjimo!

1999 | 2017-06-09 | 3825

Aprašymas: Antroje „Žaislų istorijos“ dalyje, kaubojus-medinukas Vudis ir superherojus-astronautas Bazas – jau neperskiriami draugai, abu vienodai mylimi berniuko Endžio, kurio namus vadina ir savo namais. Pasibaigus mokslo metams, Endis, kaip ir daugelis Amerikos vaikų, išvyksta į vasaros stovyklą. Žaisliukai įgyja neribotą laisvę. Tačiau mėgautis ja ir tinginiauti nėra kada: fanatiškas žaislų kolekcionierius, žinantis tikrąją, kolekcinę Vudžio vertę, pagrobia medinį kaubojų. Geriausiam Vudžio bičiuliui Bazui nelieka kitos išeities, kaip pasitelkus į pagalbą visas įmanomas ir neįmanomas priemones, susigrąžinti Vudį iki sugrįžtant Endžiui. Nors ir superherojus, tačiau Bazas supranta, kad vienas tokios užduoties neatliks. Kadangi Endžio namuose žaislai gyvena draugiškai, astronautas netrunka surinkti „gelbėjimo komandą“ ir išveda ją į pavojingą misiją.

2030 | 2018-07-24 | 3799

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2009 | 2017-06-09 | 3895

Aprašymas: Artūras nekantrauja dar kartą nukeliauti į Minimukų šalį ir susitikti su princese Selenija. Mažieji jo draugai ruošia didžiulę sutiktuvių šventę, o nykštukė Selenija nutaria pasipuošti suknele iš rožių žiedlapių. Tačiau išaušus ilgai lauktai dienai Artūro tėtis pareiškia, jog atostogos pas senelę baigėsi. Prieš jiems išvykstant, paštininkas voras atneša Artūrui ryžio grūdelį, ant kurio užrašyta: „Gelbėkite!“. Abejonių nėra – Selenijai gresia pavojus. Artūras nedelsiant skuba į pagalbą. Kelionė laukia nelengva – tenka susidurti su naujojo Septynių Karalysčių tirono kariais, išgelbėti Barakliušą, kautis su žiurkėmis, varlėmis ir vorais… Ir visas šis vargas vien tam, kad patekęs į Minimukų šalį jis sužinotų, jog jie visai neprašė jo pagalbos! Tai kas gi buvo tas, kuris paspendė šiuos painiuosius spąstus mūsų jaunajam herojui?

2022 | 2017-06-09 | 4290

Ką veikti užpustytame name? Maša ir lokys lietuviškai serijoje „Kino diena“ Maša ir lokys sugalvos kurti filmą. Pirmiausia reikia parašyti scenarijų, tik mažosios mergaitės ir lokio nuomonės šiuo klausimu labai skiriasi. Lokys nori kurti romantišką filmą, na o mažai nenuoramai, kaip visada, trūksta veiksmo. Epizode „Kino diena“ vaikai pamatys, kad net speiguotą, užpustytą dieną sėdint namie, gali būti labai linksma ir smagu.

1971 | 2017-06-09 | 4419

Filmukas Argonautai. Visi Elados didvyriai statė laivą, pavadino jį Argo garbei. Pasakojimas apie argonautus, kurie plaukiaja į jūrą. Jūroje audra ir olos laivui pastojo kelią. Tačiau argonautai nepabūgo ir klausė Dievų patarimo. Taip jie sėkmingai įveikė olas ir laikas liko sveikas.

2030 | 2018-07-24 | 8324

Aprašymas: Rikas ir Mortis (angl. Rick and Morty) – JAV animacinis serialas apie super gabų mokslininką ir jo ne itin gerą anūką. N-16

2030 | 2018-07-24 | 6449

Aprašymas: Pižamų herojai (angl. PJ Masks) – animacinis serialas apie tris vaikus, kurie nakties metu tampa superherojais.

2012 | 2017-06-09 | 3946

Aprašymas: Netikėtai praradęs savo geriausią draugą, šunį Sparkį, jaunasis Viktoras net neketina susitaikyti su netektimi ir, į pagalbą pasitelkdamas mokslo jėgą, eksperimento būdu prikelia šunį iš mirusiųjų! Iš pirmo žvilgsnio džiaugsmingas įvykis netikėtai pakrypsta visai kita linkme. Sparkis slapčia pabėga iš berniuko slaptavietės, ir Viktoro šeima, draugai ir miestelio gyventojai pamato, jog buvęs namų augintinis tėra antram gyvenimui prikeltas monstras, o šis įvykis gali prišaukti ne vieną nelaimę…

2012 | 2017-06-09 | 4189

Aprašymas: Elniukas Niko svajoja tapti skraidančiu elniu ir patekti į Kalėdų Senelio kinkinį. Kalėdų išvakarėse jis su geriausiais draugais ir broliu Džoniu keliauja pažaisti į mišką. Broliuką sučiumpa ereliai ir Niko su kompanija leidžiasi į nuotykių kupiną žygį, kad išgelbėtų Džonį.

2000 | 2017-06-07 | 4093

Cirkas! Kokia įdomi ir magiška vieta! Juk cirke nutinga daugybė įdomių ir linksmų nutikimų. Šis juokingas, muzikinis multiplikacinis filmukas ,,Parosolka cirke" papasakos jums apie Parosolkos nuotykius ir iššūkius cirke. Kaip su užduotimis susidoros Parosolka? Kokius nuotykius patirs jis ir kiti istorijos personažai? Juoką keliantys nutikimai, ne tik vaikus, bet ir jų tėvelius nukels į cirko palapinę, kurioje įmanoma viska! Kas nutiks Porosolkai? Apie tai jūs, vaikai, sužinosite pažiūrėję linksmą ir juokingą pasakojimą apie cirko gyvenimą.

2030 | 2018-07-24 | 3285

Aprašymas: Antinas Narsuolis (angl. Darkwing Duck) – JAV animacinis serialas. Čia bus daug detektyvo parodijos ir daug piešto veiksmo. Švento Konrado miestas turi savo herojų – detektyvą Antiną Narsuolį. Šis seklys nėra tobulas – jį dažnai užvaldo didybės manija ir didžiulis šlovės troškimas. Todėl jam vis tenka rinktis tarp savo egoistinių norų ir pastangų būti geru tėčiu, kad nenuskriaustų įdukros Gosalinos. Darbe Antinui pagelbsti keistokas padėjėjas lakūnas Launčpedas Makvakas, su kuriuo jie narplioja įvairiausius antinų plunksneles šiurpinančius nusikaltimus.

2000 | 2017-06-07 | 3797

Senosios animacijos filmukas Mašenka ir lokys. Vidury miško pačioje tankmėje stovėjo trobelė. O toje trobelėje gyveno senelis ir senelė. Jie turėjo mažą dukrelę - Mašenką. Kartą Mašenką pasiklydo o lokys ją priglaudė savo troboje miške. Tačiau mergaitė apgudravo lokį ir gryžo pas senelius. Svečiuose gerai, o namuose - dar geriau.

2000 | 2017-06-07 | 3679

„Katinas, kuris mokėjo dainuoti“ – tai pasakojimas vaikams apie vienišą, benamį katiną, kuris labai mėgo dainuoti. Dainorėlis visais įmanomais būdais stengėsi sužavėti savo pažįstamą katytę, kuri kiauras dienas leisdavo prie televizoriaus ekrano ir į jį nekreipdavo dėmesio. Tada katinas nusprendė atkeršyti tai nelemtai televizijai... Šis animacinis filmukas parodo, kad aplinkui yra daugybė gražių dalykų, ne tik televizorius. Taip pat ir tai, jog kartais turime kovoti dėl savo svajonės, kad taptume laimingi.

1970 | 2017-06-09 | 3626

Mickey and the Seal.