Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1964 | 2017-06-09 | 3833

Aprašymas: Sugalvojo piktoji pamotė išvaryti podukrą Nastenką iš namų. Ir privertė ji Nastenkos tėvą palikti mergaitę žiemą miške. Tačiau mergaitė nesušalo, o pateko net į pačio Senelio Šalčio namus! O šis, kaip žinia, moka visokius stebuklus daryti…. Puikus filmas vaikams, kurio režisierius Aleksandras Roju buvo apdovanotas „Auksiniu liūtu” – pagrindiniu Venecijos kino festivalio prizu.

2000 | 2017-06-07 | 3907

Filmukas vaikams Kaip nuostabiai šiandien šviečia menulis. Vieną naktį susirinko žvėreliai miške mėnulio pažiūrėti. Besigrožėdami jie sedėjo ir gerėjosi. Tačiau atėjęs lokys sugalvojo mėnulį užstoti. Jis vis vaikščiojo nesėkmingai bandydamas užstoti mėnulį ar bent surasti bendraminčių kurie nemėgtų mėnulio. Bet visi žvėrys grožėjosi, taip pat ir vilkai susėdę negalėjo atsistebėti mėnuliu. Taip lokiui ir nepasisekė rasti kam nepatiktų mėnulio šviesa.

2014 | 2017-06-09 | 4033

Aprašymas: Draugiškas ir visų mylimas paštininkas Petas dirba mėgstamą darbą ir gyvena ramų gyvenimą mažame Britanijos miestelyje. Netikėtai susiklosčius aplinkybėms jis patenka į nacionalinį televizijos talentų šou, kuriame paaiškėja, kad būti pačiu profesionaliausiu paštininku ne vienintelis Peto talentas. Savo dainavimu sužavėjęs komisiją ir visą šalį jis patenka į finalą. Tačiau vos spėjus išgarsėti aplinkui iškarto atsiranda pavyduolių, o Peto konkurentai finale nusiteikę padaryti bet ką, kad tik nugalėtų paštininką. Lyg rūpesčių būtų negana, pašto vadovybė nusprendžia, kad laikinai Petą pavaduos pagal jo atvaizdą sukurtas robotas „Petobotas 3000“, kuriam talkins katinas „Džesobotas“. Artėjant nacionalinio talentų šou finalui painiava auga, o pats Petas vis geriau supranta, kad turtai, šlovė ir naujutėlaitis žvaigždės kostiumas gali iš jo atimti brangiausius dalykus – mylinčią šeimą, draugus ir sąžiningu darbu užsitarnautą pagarbą.

2007 | 2017-06-09 | 4051

Aprašymas: Iranietė Maržana su humoru pasakoja apie savo gyvenimą Teherane ir istorinį aštuoniasdešimtųjų Irano kontekstą. Nuo mažens mergaitė piktinosi neteisybe ir maištavo prieš šalies politinį rėžimą, ribojantį žmonių, ypač moterų, teises. Nespalvotas animacinis filmas – graži pamoka apie Viduriniuosius Rytus vaikams ir suaugusiems.

1974 | 2017-06-07 | 3932

Senosios animacijos filmukas Viskas atvirkščiai. Asiliukas, labai troško skraidyti dangumi ir pavirsti drugeliu. Po nesėkmingo bandymo, jis sutinka vikšrą, kuris asiliukui paaiškina, kad jei jis viską darys atvirkščiai – pavirs drugeliu. Paklausęs patarimo, asiliukas greitai išvaromas iš namų. Tačiau jo svajonė baigiasi, kai jis sutinka naktinę plaštakę, kuri jam paaiškina, kad jis labai gražus asiliukas ir reikia būti savimi, o ne stengtis tapti kažkuo kitu.

1961 | 2017-06-09 | 4297

Aprašymas: (rus. Пес Барбос и необычный кросс). Novelėje pamatysime pirmą auksinės trijulės – J.Morgunovo, G.Vicino, J.Nikulino – pasirodymą. Trumpo metražo komedija, kaip buvo nubausti trys brakonieriai.

2000 | 2017-06-07 | 4248

Senosios animacijos filmukas vaikams Auksinis berniukas. Pamokantis filmukas vaikams apie auksinį berniuką. Kaip ir daugumoje senosios animacijos filmukų, mokoma kad nuostabiausią žemėje yra gėris ir tiesa. Visi plėšikas, lokys ir kiti vaikėsi ir norėjo pagrobti auksinį berniuką, tačiau vėliau susidraugavo ir tapo geri.

2013 | 2017-06-09 | 3861

Aprašymas: Filmas nukels į Geležinio žmogaus ir Ezekiel’io Stane’o konfrontacijos epicentrą. Po teroristų atakos prieš kurią Geležinis žmogus nieko negalėjo padaryti, Tony Stark’as privalo susigriebti ir susigrąžinti gerą vardą.

2000 | 2017-06-07 | 3504

Medžioklinis šautuvas – pasaka pokštas vaikams apie kiškio narsą. Ši senoji animacija pasakoja kaip lapė perima kiškių namus, o tuo tarpu į mišką užklysta jaunas medžiotojas. Gudrusis kiškis perima medžioklinį šautuvą ir atgauna namus. Galite žiūrėti lietuviškai, kas nutinka, kai visi miško gyventojai sužino, jog šautuvas neužtaisytas. Medžioklinis šautuvas ir kiškio drąsa išgelbsti visą kiškių giminę.

2030 | 2018-07-24 | 3970

Aprašymas: Mano mažasis ponis (angl. My little Pony) – JAV ir Kanados animacinis serialas. Tai spalvingos, ryškios, pozityvios, šiltos mažųjų žiūrovų dievinamų herojų – ponių draugystės istorijos. Vaivorykštės spalvomis akį traukiantys poniai pasižymi išskirtinėmis savybėmis, individualiais charakteriais, mėgsta diskutuoti ir mokosi priimti sprendimus. Jie puoselėja gražiausias vertybes, o savo magiškoje pasakų šalyje neria į neįtikėčiausius nuotykius ir išbandymus, todėl jais žavisi ne tik mergaitės, bet ir berniukai. Nors be galo mielas, šis animacinis filmukas nėra pernelyg sentimentalus. Pateiktas su puikiu humoru. Pasakiška spalvų karalystė, rodos, visai čia pat, prie mūsų, kur žavingieji poniai gyvena su savo broliais ir sesėmis, tėčiais ir mamomis, net seneliais – išmintingaisiais poniais, o jų kaimynystėje įsikūręs ir vienas kitas monstras.

2000 | 2017-06-07 | 3772

Senoji animacija Plastelininis ežiukas. Filmukas prasideda, kai dviem berniukams nepavyksta susitikti ir pažaisti lauke, kadangi vienas jų serga. Ligonis iš to liūdesio ima ir pradeda lipdyti įvairiausias figūras iš plastilino, kol galų gale padaro ežiuką. O ežiukas ima ir atgyja, o būdamas geros valios pradeda ieškoti žolelių angina sergančiam berniukui, tam, kad jis pasveiktų.

1965 | 2018-07-24 | 3931

Varliukas ieško tėtės - pasakojimas apie tai, kad visi mažyliai turi tėtes. Tėtės su mažyliais vaikšto, žaidžia, rūpinasi ir moko. O mažas varliukas neturėjo tėtės ir jis nusprendė jį susirasti. Tačiau jam sunkiai sekėsi, niekas nenorėjo būti jo tėčiu. Ar pasisekė varliukui surasti tėtį pamatysite šioje istorijoje...

Varliukas ieško tėtės -  (1965)

2000 | 2017-06-09 | 3790

Trečioje Smurfų serijoje Stebuklingas kiaušinis mėlynieji personažai švęs smurfadienį. Reikia iškepti tortą tačiau kur rasti kiaušinį šiam tortui ? Netikėtai smurfai suras piktojo Gargamelio pamestą kiaušinį. Pamatysite neįtikėtinas ypatingojo kiaušinio galias. Tačiau šis daiktas gali sukelti ir daug nemalonumų. Ši smurfų istorija pamokys neimti svetimų daiktų jai nenori prisišaukti nelaimių. Stebuklingas kiaušinis – pamokanti ir išskirtinė serija mažiesiems.

2030 | 2018-07-24 | 3766

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 4235

Puikus fantastinis filmukas vaikams, apie nežiniuką, kuris su draugais skrido į mėnulį. Nežiniukas mėnulyje - papasakos vaikams apie fiziką, astronomiją, kosmonautiką. Tai graži istorija, kuri patiks vaikams ir tėveliams apie tai kaip gėris visada laimi.

2000 | 2017-06-07 | 3808

Tai filmukas vaikams apie berniuką vardu Kolia ir jo šuniuką, kurie būdami vieni namie sutinka du vyrukus, kurių vienas sako, kada galima kažką daryti, kitas - kada ne. Šis filmukas moko vaikus apie tai, kas yra saugu ir kaip verta elgtis paprastose, guyvenimiškose, situacijose. Žiūrėdami animacinį filmą, vaikai supras, kodėl kartais tėveliai draudžia daryti vieną ar kitą dalyką.

1989 | 2017-06-09 | 3865

Aprašymas: Kaip žinia, tikram galui viskas nė motais. Jis nei ugnyje dega, nei vandenyje skęsta. Bet šį kartą net Asteriksui buvo nelengva: juk jo kaimą užgriūva neregėtos jėgos viesulas. Mūsų herojui pagelbėti tegali druidas Počiniksas, ant kurio, kaip tyčia, užgriuvo didelis riedulys. Vargšelis dabar nieko nepažįsta. Apie visa tai sužino Julijus Cezaris – o jis miegodamas galvoja, ką gi čia dabar užkariavus. Priešakyje laukia didelis mūšis – ir mūsų linksmi herojai eina į jį plačiai paraitotomis rankovėmis…

2015 | 2017-06-09 | 4303

Aprašymas: Į Magišką vidurinę mokyklą grįžta drakonai ir Piktoji karalienė. Mokykloje įsigalėjus konkurencijai ir piktų kėslų planams, Obelaitė ir Varnė turi susivienyti ir kartu išgelbėti savo mokyklą.

2022 | 2017-06-09 | 3727

Linksmojo filmuko Maša ir lokys lietuviškai serijoje „Paskambink man“ lokys labai norės pažiūrėti futbolo rungtynes, žinoma, Mašos norai, kaip visada, bus kitokie. Laimei, lokiui į galvą šaus idėja – išsiųsti mažąją išdykėlę žaisti į girią su telefonu – nenumatytiems atvejams. Tik lokys nepagalvos, jog jo omenyje turimi nenumatyti atvejai, gali ne visai sutapti su Mašos įsivaizduojamais. Epizode „Paskambink man“ mažoji nenuorama puikiai supras, jog pagalbos prašymais piktnaudžiauti nevalia.